Co to za idealne rozwiązanie dla nas skoro musielibyśmy znaleźć dla nich zastępstwo. Evans w tym sezonie nie błyszczy, cofnął się w rozwoju ale wszyscy wiemy, że stać go na dużo więcej. Nie wiem czym była spowodowana zniżka formy ale wierzę, że Ferguson do niego dotrze. Gibson gra lepiej albo gorzej ale kilka razy udowodnił, że nie warto go skreślać, kiedyś podobną rolę pełnił Fletcher, mało kto w niego wierzył aż w końcu wskoczył na odpowiedni poziom. Jak pokazał rewanż z Schalke i mecz o majstra z Chelsea tacy zawodnicy jak Evans i Gibson byli nam potrzebni na OT a nie w Blackpool.1.U Evansa widać nerwowość. Gibosn to samo. Na ten moment są za słabi, jak są na boisku to mam wrażenie, że na mecz wychodzimy osłabieni. Ale widać też, że mają potencjał. Ogranie gdzie indziej pozwoliłoby im na rozwinięcie się. Poza tym 23-24 lata to nie starość... No i jeśli w tym danym klubie zagrają dobrze, to można ich lepiej sprzedać. Idealne rozwiązanie.
Co do wypożyczeń kompletna zgoda z Kamilem. To są już zbyt ukształtowani zawodnicy żeby ich wypożyczać, jeśli w tym wieku nie potrafią udowodnić swojej przydatności dla MU (a już ją udowodnili) to lepiej ich sprzedać. Jak pokazał chociażby dwumecz z Schalke tak szeroka kadra to był nasz wielki atut w tym sezonie i każdy z tych chłopaków dołozył cegiełkę do tego już jakże udanego sezonu. Wypożyczanie Gibsona, Andersona czy Evansa w tym momencie to byłby czysty kretynizm i jestem pewny, że nikomu w MU to nawet nie przeszło przez głowę.
Macheda to inna kwestia. Chłopak coś potrafi i dobrze byłoby go ograć gdzieś w PL tak jak chociażby Sturridge z CFC w Boltonie. Głupio byłoby stracić kolejny włoski talent po Rossim. Mam nadzieję, że tamten przypadek nas czegoś nauczył.
W następnym sezonie swoją szansę powinni dostać Cleverley i Welbeck, pokazali na wypożyczeniach, że warto im zaufać. Za to w drugą stronę powinni powędrować Obertan i Bebe bo póki co nie rokują dobrze i powinni dostać sezon gdzieś indziej żeby się ogarnąć, jak się nie uda to będzie sygnał, że MU nie jest dla nich.
Pożegnałbym Owena. Michael to sympatyczny gość ale pensję bierze niemałą a praktycznie nic nam nie oferuje, zresztą wróci z wypożyczenia Welbeck a Hernandez w tym roku z nieopierzonego małolata od razu przeskoczył na level cracka. A jest przecież też Berba, który gra dobry sezon.
Bramkarz i środkowy pomocnik, to muszą być priorytety. Wiadomo, że bramkarza już w zasadzie mamy, nie wiemy tylko kogo. Kto by to nie był bardzo ciężko będzie mu zastąpić Edwina. Z tego co mówił Gill jasno wynika, że to była długo planowana inwestycja więc w tej kwestii ufam zarządowi, mam nadzieję, że nowy GK spełni pokładane nadzieje ale to już będzie zależało tylko od niego. Zastąpić Holendra to wyzwanie i obawy tutaj są uzasadnione.
Co do pomocnika to trzeba zdać się na Fergusona. Kto by to nie był Szkot pokazywał już tyle razy, że wie co robi, że trzeba mu zwyczajnie zaufać. Przy transferach Valencii i Hernandeza pukano się w głowę, dziś to jedni z najlepszych zawodników MU. Czekam z niecierpliwością.
Ale najpierw Wembley