Ferguson często podkreśla, że szeroka kadra to nasz wielki atut, wysłanie kogokolwiek z wymienionych na wypożyczenie sprawia, że musimy ich kimś zastąpić, nie uważasz, że inwestowanie kasy w zastępstwo dla tych zawodników to bezsens a z kolei zamiast wstawiać juniorów zamiast nich już lepiej tych juniorów gdzieś wysłać na przetarcie?A Gibosn i Evans nie są słabi, tylko zdezorientowani kiedy są na boisku. Często w ogóle nie łapią o co biega. Stąd nawet półroczne wypożyczenie, żeby zagrali z 7-8 meczów z rzędu jako ważne części zespołu i na pewno o klasę lepiej by grali u nas. Czyli sens wypożyczenia byłby inny, niż sugerowany przez Ciebie.
Evans i Gibson grają około 20 meczów w sezonie, taka ich rola, oni już są integralną częścią MU i Ferguson pokazał, że nie muszą mu udowadniać, że do MU się nadają wysyłając ich na boisko w półfinale LM od pierwszych minut. Jeśli przeskoczą na odpowiedni level dostaną więcej szans, jeśli nie albo skończą jako nasze zapchajdziury jeśli bedzie im to odpowiadać albo odejdą jesli nie będą godzić się na taką rolę. Jestem pewny, że prędzej odejdą z MU niż zgodzą się pójść gdzieś na wypożyczenie.
Dla Hargo to miał być sezon prawdy. Ja niestety już w jego powrót nie wierzę i nie spodziewam się niczego z jego strony. Szkoda, bo to naprawdę świetny piłkarz, na tej pozycji też nie zaskoczy mnie transfer.
Co do ewentualnych transferów podejrzewam, że Fergie znów nas czymś zaskoczy. Z bramkarzy pozostała wspomniana trójka: De Gea, Steke i Patricio choć jak jest naprawdę nie wiemy.
Modric to niestety raczej tylko nasze marzenie, wątpię żeby Spurs go puścili. Spodziewam się za to, że na OT trafi Henderson.