Re: Polscy kibice

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Polscy kibice

Post autor: Morrow » 19 maja 2011, 13:08

sbQ pisze: Kolego, ale wszystko się sprowadza do polityki. Kamil, ja, czy ktoś inny wcale nie musiałby o tym wspominać.
W takim razie wytłumacz mi jak ma się polityka do tego, że 3 gości "wygrawerowało" dzieciakowi żyletką inicjały klubu?
Wiadomo, że problem jest, ale na pewno nie w takiej skali, jak to obrazują media.
Pewnie, że nie w takiej skali. Oczywiście, że nie każdy kibic na stadionie to chuligan i bandyta, ba, takich jest mniej niż więcej na całe szczęście. Co nie zmienia faktu, że problem istnieje i moim zdaniem nie należy go bagatelizować tak jak niektórzy by chcieli zwalając winę na wszystko dookoła.
Teraz większość szkolnych, czy ulicznych wybryków będzie odwoływana do ruchu "kibicowskiego". To jest tak jak ze wszystkim o czym nie powinno się mówić.
Media znalazły pożywkę i będą ten temat z pewnością eksploatować co nie zmienia faktu, że np. dzisiejszy news pokazuje, że mamy do czynienia z patologią. Zniszczyć komuś życie w imię miłości do klubu? Nie ma na to słów.

Kamil, masz rację w wielu kwestiach i ładnie przedstawiłeś patogenezę problemu. Wytłumacz mi jednak dlaczego np. na takiej Ukrainie, gdzie kraj jest lata świetlne za nami a piłka na wyższym poziomie takie problemy z kibicami i bezpieczeństwem na stadionach nie istnieją?
Ostatnio zmieniony 19 maja 2011, 13:24 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Polska”