Przepraszam, ale co to za podejście? To może lepiej byłoby Valencii nie kupować tylko od razu przewidzieć, że Sanchez będzie super piłkarzem. Albo odpuścić sobie swego czasu Berbatova tylko od razu kupować Cavaniego.Przeczekał trudny moment, i teraz możemy się cieszyć z gry Hernandeza, którego mogło by nie być jakby na siłe się kogoś ściągało.
Nie można podchodzić tak do rzeczy, że "kupmy słabego, bo za rok będzie na pewno ktoś super świetny". A młodych zdolnych, średniaków wolących siedzieć na ławce u nas niż być w pierwszym składzie średniaka którejś z trzech najlepszych lig byłoby wielu. I nie ma co się oszukiwać, Berba kiedy Rooney miał kontuzję grał totalne dno, co kosztowało nas majstra. I na pewno z takim Blackburn w zeszłym roku Berba by nie zagrał gdyby była rzeczywista trzecia opcja, tzn. kogoś kto chociaż byłby ograny w rezerwach. Albo chociaż na partnera dla Berby, który nienawidzi grać sam.
Co do trójki transferów:
1.De Gea - to już chyba pewniak.
2.Młodzik na obronę z Ligue 1. On będzie za Browna.
3.Young - za Scholesa przy Giggsie na środku, bądź Sniejder/Hazard od razu na środek.
Prawda jest taka, że za Neville'a nikogo nie potrzebujemy. Za Kuszczaka już mamy. A jeśli SAF tego młodzika nie liczy, to możemy liczyć i na Younga i na środkowego pomocnika. Tak czy inaczej tenże środkowy jest ważniejszy niż Young.
Co do kasy, to tę SAF ma. Nawet jeśli Glazerowie i Gill przesadzali z tymi 160 mln na koncie, to mówili to gdy MU jeszcze nie było mistrzem i grało w 1/4 finału LM. Teraz są w finale, co oznacza kolejne wpływy do kasy.
Za tego młodzika nie zapłacimy chyba nic, bo mu się kontrakt kończy. Young? Max 20 mln. De Gea to samo. Sniejder - 40, jeśli nie on to Hazard ok. 30. Razem 70-80 mln. To nie jest aż tak wielka kwota jak na klub z naszymi osiągnięciami. Co więcej, SAF zawsze ma taki rok co parę sezonów w którym wydaje więcej. Pamiętacie jak było kiedy przychodzili Nani,Anderson i Tevez? Nie pamiętam jak było kiedy przychodził Veron, czy Rio ale kojarzy mi się podobnie. Teraz na dodatek zastępujemy tylu weteranów. Myślę że jest 75% szans na ww przeze mnie transfery.