Ja myślę, że 47%czarny_samael pisze: Myślę że jest 75% szans na ww przeze mnie transfery.
Transfer Owena z marketingowego punktu widzenia wyglądał dobrze. Wzięliśmy za darmo gracza ogranego w PL o uznanej marce tyle, że dręczonego kontuzjami. Poza tym Ferguson miał do niego słabość. Na papierze na 3 napastnika nie wyglądał tak źle, tym bardziej, że był za darmo. Była opcja, że kontuzje go nie opuszczą, może Szkot liczył, że w United grając mniej i będąc pod dobrą opieką wróci do normalnego poziomu. Okazało się, że nie i pewnie się z nim pożegnamy. Nie wiem czy była wtedy lepsza opcja, Ferguson chciał Benzemę, nie wypaliło, trudno. On też nie jest nieomylny. Był jeszcze Macheda, który chyba nie wystrzelił tak jak wszyscy by chcieli. Michael to sympatyczny koleś ale na OT miejsca dla niego nie ma.
Co do transferów, oprócz bramkarza, spodziewam się jednego mocnego transferu do środka. Oczywiście wymarzony byłby Modric ale nie łudzę się i wątpię w to, że Chorwat trafi na OT. Jeden z nowych nabytków to może być ten obrońca z Lens lub inny mało znany grajek. W Younga/Hazarda jakoś nie wierzę choć ucieszyłbym się gdyby którykolwiek trafił do MU. Jakoś jednak nie widzę ich w naszej obecnej kadrze, chyba trochę innych zawodników szukamy, choć w perspektywie emerytury Giggsa...
Kto by do nas nie przyszedł, na pewno w nowym sezonie najbardziej będę się obawiał o bramkę. Nie widzę na rynku bramkarza, który da nam tyle co Edwin.