Re: Polscy kibice

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Polscy kibice

Post autor: Wilmore » 20 maja 2011, 10:48

Co do agresji... agresja jest tutaj taka sama jak wszedzi indziej tyle tylko, ze tutaj jest prawo tlumu, jest wiecej ludzi, wszyscy sie czuja bezkarni i sa specyficzne przepisy.
Moje doświadczenia wskazują na to, że przepisy nie mają nic do rzeczy.
Ze środowiska kumatych zostałem wydalony w momencie pójścia na studia, gdy postawiłem sobie ambicje ciut wyżej, niż reszta marzących o skończeniu technikum. Oni żyli ze sobą w zgranej grupie, bardzo ściśle zamkniętej, gdzie każdy był podobny do każdego, moje zainteresowanie piłką na poważnie okazało się być źle widziane, bo lepiej jest prowadzić doping, więc z masą znajomych z miesiąca na miesiąc potraciłem kontakt, bo już nie byłem kumplem z blaszoka, tylko inteligencikiem ze studiów, a to nie były czasy obecne, gdy na studia jakiekolwiek dostawał się każdy.
Nie wiem, jak jest obecnie, bo nie siedzę nawet na jednym sektorze z kibolami, ale kiedyś nikt sobie głowy nie zawracał prawem, tylko obroną własnej, malutkiej społeczności, ochroną wspólnych interesów. Dla gości z familoków, z ubogich rodzin, w których nie było nic do roboty, żadnych perspektyw, to była lepsza rodzina.

Wróć do „Polska”