Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 20 maja 2011, 11:23

Słyszałem, że jest taki konflikt, ale nie wiem o co dokładnie chodzi. Możesz przybliżyć temat?
Oczywiście.
O ile mam dobre źródło informacji, to weszły niedawno nowe prawo finansowania klubów z tytułu transmisji telewizyjnych. Każdy klub ma dostawać po równo, a nie jak dotychczas - wedle jakiegoś przelicznika, nie wiem, jak to wyglądało, w każdym razie Milan dostawał znacznie więcej od Ceseny. To był system rozsądny, bo przecież Cesena jest pokazywana dużo rzadziej, ale zmieniono go z jakiś przyczyn i piątka największych ekip...
Milan, Juventus, Inter, Roma i kto piąty?
Pewnie Napoli.

...zaczęła się wykłócać z telewizją czy federacją grożąc, że wyłamią się i będą podpisywać alternatywny od Lega Calcio kontrakt na transmisje.
Patrząc na te wszystkie zmiany we włoskim prawie dotyczącym futbolu można tylko załamać ręce - co roku podejmują głupsze decyzje, zamiast stosować zupełnie proste rozwiązania.
Na jedno wychodzi - Asamoah gra w Udinese
Na razie. Jeśli Allegri naprawdę go chce, to go dostanie. W ani jedno słowo Gallianiego nie wierzę, wydaje mi się, że w swoim czasie wygłaszał też dementi na Mexesa i Taiwo.

Wróć do „Włochy”