Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 21 maja 2011, 14:20

Media we Włoszech(głównie spece ze SportItalia - Di Marzio, Fedele to uznani ludzie w tym środowisku) uważają, że Milan kupi światowej klasy pomocnika. Faworytami są Fabregas i Pastore(tu raczej materiał na gwiazdę). Dodatkowo mówią, że w przypadku transferu Javiera będą starania o Asamoaha w przypadku Fabregasa o młodego ofensywnego pomocnika. Z potrzeb składu, stylu gry Allegriego uważam to za bardzo racjonalny scenariusz.

Diego to byłaby fajna opcja, ale ktoś wielki musi przyjść bliżej środka(Fabregas - marzenie). Dodatkowo Brazylijczyk musiałby się zgodzić na obniżkę pensji i walczyć o miejsce w składzie. Nie zgodzę się z Mazurem, że mógłby grać jako lewy półskrzydłowy. Jeżeli Allegri wyklucza z tej pozycji Ganso to tym bardziej Diego się nie nadaje. Reasumując tak dla Diego, ale nie jako "wielki" transfer.
Zresztą co wtedy z Kwadwo? Bardzo bym go chętnie zobaczył w Milanie. Po jego kilku pierwszych występach w Udine piałem na jego temat i dalej zdanie podtrzymuje. To cholernie ciekawy, wszechstronny gracz idealnie pasujący na półlewego pomocnika w 4-3-1-2.
Kwadwo jest faworytem Allegriemu i stawiam duże szanse na ten transfer. Wydaje mi się, że wszystko zależy od tego jak rozwinie się sprawa z prawami do meczów.
to nie będziecie grali 3 walecznych mięśniaków za plecami trequartisty?
Allegri chce grać van Bommelem, b2b(Gattuso jak narazie) i graczem z dużym potencjałem w ofensywie i dotego silnym fizycznie.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2011, 14:22 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”