Ciężko powiedzieć. To przewidywania na kolejny sezon, bo w tym nie graliśmy tym ustawieniem. Patrząc na to, jak Allegri grał w tym roku (największe mecze - trójka DP, zwykłe mecze - asymetryczna pomoc), to spodziewam się kogoś w typie Hamsika (nie konkretnie jego, ale w typie) do pomocy - niezłego w defensywie, walecznego, ale grającego z dwójką mięśniaków obok siebie - i kogoś w typie Pastore, Diego czy Robinho na ofensywnego pomocnika - Ganso nie jest wystarczająco szybki. Patrząc na przeszłość Milanu typuję, że poszukujemy na trequartistę raczej Kakę, niż Rui Costę.to nie będziecie grali 3 walecznych mięśniaków za plecami trequartisty?
Dlatego właśnie się z tym nie zgadzam, ale znów - nie mam zielonego pojęcia, czy Allegri nie zmieni znów ustawienia w lecie. Wtedy Twój scenariusz może być prawdziwy. W końcu będzie miał wolność wyboru.Bo ja się raczej spodziewałem takiego scenariusza, a jeśli by miał przyjść do was Ganso (Cesca traktuje jako bujdę, biorąc pod uwagę, że nawet Barca nie jest w stanie go wyrwać z Kanonierów) to uważałem go za opcję na OPŚ właśnie.
Bardzo mi się to podoba - będzie odpowiednie rozłożenie ciężaru gry w zespole. Bardziej mi się jednak podoba scenariusz pierwszy, choć oba są korzystne dla klubu. Uwielbiam Kwadwo, ale on obok powiedzmy van Bommela i Gattuso spowodowałby, że ciężar gry spoczywałby na ofensywnym pomocniku. Ciekawe, co wymyślą.Dodatkowo mówią, że w przypadku transferu Javiera będą starania o Asamoaha w przypadku Fabregasa o młodego ofensywnego pomocnika. Z potrzeb składu, stylu gry Allegriego uważam to za bardzo racjonalny scenariusz.
Transfer Fabregasa mnie nie zaskoczy. Właściwie tego lata zaskoczyłby mnie tylko transfer C. Ronaldo i Messiego.