Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 21 maja 2011, 14:33

Bardzo mi się to podoba - będzie odpowiednie rozłożenie ciężaru gry w zespole. Bardziej mi się jednak podoba scenariusz pierwszy, choć oba są korzystne dla klubu. Uwielbiam Kwadwo, ale on obok powiedzmy van Bommela i Gattuso spowodowałby, że ciężar gry spoczywałby na ofensywnym pomocniku. Ciekawe, co wymyślą.
Asamoah to piłkarz o dużych umiejętnościach ofensywnych, więc sporo by pomógł naszemy ofensywnemu pomocnikowi. Z tego co czytałem zaliczył w lidze 7 asyst, w Ghanie gra najczęściej jako ofensywny pomocnik. Pomoc w składzie Kwadwo - Bommel - Boateng(Gattuso) wygląda fajnie z punktu widzenia defensywnego i ofensywnego i wydaje mi się, że w coś takiego celuje Allegri. Przed nimi Pastore i to już pomoc z którą można myśleć na poważnie o LM.

Co do Boatenga to na konferencji prasowej Allegri powiedział, że ze względu na charakterystykę widzi go w pomocy. Wcześniej mówił, że Boateng dobrze sobie radzi za napastnikami, ale widzi go bliżej środka pola. Dodatkowo powiedział, że nie szukają kolejnego "mięśniaka" do pomocy tylko bardziej kreatywnego gracza.

Wróć do „Włochy”