Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 22 maja 2011, 22:50

Parę uwag:
1. Vila jak na Hiszpana debiutującego w Serie A z małym doświadczeniem meczowym - dobrze. Powiedziałbym, że bardzo dobrze, ale mecz był grany na pół gwizdka, więc też ciężko powiedzieć coś więcej. Podejrzewam, że gdyby Udinese potrzebowało zwycięstwa, to Didac by został zmieciony z boiska przez Sancheza i Di Natale. Didac dobrze się podłączał do akcji, dzięki szybkości nie miał problemów z powrotami, operuje piłką milion razy lepiej od Antoniniego, trudno coś powiedzieć o dośrodkowaniach i wślizgach, bo nie podejmował wielu prób. Inteligentnie się przesuwa po boisku, ma bardzo dobre warunki fizyczne. To był na tyle dobry mecz, by zasiać we mnie ziarno wątpliwości - a może on jednak zostanie na kolejny sezon, a pozbędziemy się jednego z Włochów?
2. Jeśli ten mecz miał zdecydować o przydatności Amelii i ewentualnym transferze Marchettiego, to możemy śmiało podpisać kontrakt z nim do 2015 roku nawet. Wybronił rzut karny, kilka dobrych interwencji, cholernie pewny siebie - mamy klauzulę wykupienia go w wysokości 5 milionów euro i od meczu z Realem zastanawiam się, dlaczego jej jeszcze nie aktywowaliśmy? Marchetti to oczywiście bardzo dobry piłkarz, ale Amelia jest już w klubie, bardzo dobrze się sprawdził, wchodząc do gry nie grał gorzej od Abbiatiego, 5 milionów za takiego bramkarza to nie jest wiele, Marchetti przecież za czapkę gruszek do nas nie przyjdzie. Obawiam się jednak, że Preziosi będzie chciał go ściągnąć do siebie, bo ich bramkarz zawalił masę bramek, Amelia wydaje się być o wiele pewniejszy.
3. MILAN: Abbiati; Abate, Thiago Silva, Yepes, Didac Vilà; Flamini, Van Bommel, Seedorf; Boateng; Pato, Cassano, na ławce Pippo, Amelia, Strasser, Emanuelson, Bonera, Sokratis i Robinho.
Podkreśliłem graczy, którzy mogą odejść po sezonie. Patrząc na kadrę z transfermarkt.de, to wydaje mi się, że aż 12 graczy może odejść lub już odeszło z klubu. Szykuje się co najmniej taka sama rewolucja, jak rok temu, jestem cholernie ciekaw, ilu takich Sokratisów (transferów zaskakujących, pozornie zbędnych, uzupełniających kadrę) nam Galliani sprezentuje tego lata. Mam nadzieję, że sporo, bo szrotu do odstrzelenia z kadry jest mnóstwo.

Wróć do „Włochy”