W porządku, jeżeli Maxwell byłby odszedł (w tym kontekście wyżej się nie wypowiedziałem), jestem za transferem José Ángela, bo, mimo wszystko, jestem przeciwnikiem ustawiania Fontasa na lewej obronie. Mając do wyboru Angela albo Fontasa, wolę typowego lewego obrońcę jako konkurenta dla Erica Abidala, natomiast Fontas niech gra tam, gdzie jest najlepszy. Jasne, że Pep widzi ich codziennie, zna ich lepiej niż ktokolwiek, ale próbowanie Fontasa na lewej obronie, takie przynajmniej odnoszę wrażenie, było raczej robione na siłę. W każdym bądź razie opcja przybycia Angela z odejściem Maxwella podoba mi się. Czy jednak owo odejście Maxwella byłoby w rzeczywistości pewne? Odkąd Abidal świetnie sprawuje się, w razie potrzeby, też jako środkowy obrońca, to wolę poczekać na rozwój wydarzeń. Jeżeli Barca ma mieć szerszą kadrę, to może Maxwell zostanie i będzie walczył z Angelem o bycie numerem dwa na lewej obronie, a gdy okaże się, że środek obrony potrzebuje Abidala, wówczas Maxwell i Angel powalczą o wyjściową jedenastkę. Żadna z tych możliwości mnie nie zaskoczy, ale też żadnej nie jestem do końca pewien. Co do samego Angela: to na pewno byłby transfer ciekawy biorąc pod uwagę samą cenę i wzrastającą renomę tego piłkarza, ale mamy tu liczne konteksty.Mentor pisze:Dodaj do tego ewentualne odejście Maxwella (bo nie sądzę, aby klub kupował lewego obrońcę nie pozbywając się żadnego z dostępnych aktualnie na tę pozycję grajków) i wyjdzie na to, że miejsce jednak jest a już szczególnie w dłużej perspektywie.