Mnie też to cieszy,Emerald pisze:No cieszę się Mentor, że Ty masz takie dojrzałe podejście.
Wiosen na karku masz wystarczająco więc może chodzi tylko o to, że średnio ogarniasz realia piłkarskie, może znasz się lepiej na czymś innym.
No bo wytłumacz ile wspólnego z dojrzałą, rzetelną oceną sportowego poziomu piłkarza ma takie podejście jakie zaprezentowałeś w przypadku Busquetsa?
Zawarcie w zdaniu sformułowania 'moim zdaniem' nie stanowi jakiejś klauzuli nietykalności czy coś w ten deseń. Jakbym napisał, że moim zdaniem Słońce krąży wokół Ziemi to powinienem zostać za to słusznie zjechany. Poszanowanie cudzej opinii nie ma tutaj nic do rzeczy.Emerald pisze:Nie bede tez wspominal o Busquetsie, ktory moim zdaniem jest poprostu slaby i tyle...
Wracając do tematu. Napisałeś, że Twoim zdaniem Busquets jest słaby a na prośbę o rozwinięcie tematu odpowiedziałeś następująco:
Bardzo merytoryczne podejście do zagadnieniaEmerald pisze:no poprostu nie lubie kolesia!!I to jego symulowanie tez doprowadza mnie do obledu! Zeby nie bylo, jestem kibicem Barcy od daaaaaaaaaaaawna i daleko mi do gadek w stylu Barca to placzki i symulanci, ale Busquets mnie wyprowadza z rownowagi i tyle...
Żeby było śmieszniej to na tym nie koniec. Zdaje się, że byłeś o krok o totalnego pogrążenia się gdybyś spełnił tę oto groźbę:
To by dopiero była jazda. Negowanie klasy piłkarskiej takiego zawodnika jak Busquets na podstawie pojedynczych zagrańEmerald pisze:nie bede teraz przytaczal jakich pojedynczych zagran Busquetsa, ktore byly slabe![]()
Transfermartk.de to fajna stronka i sam często z niej korzystam, ale negocjacje transferowe nie wyglądają w ten sposób, że zarządy klubów odpalają Firefoxa, sprawdzają kwoty i przyklepują transfer. Te wyceny opierają się pewnie na rozsądnych założeniach (między innymi lata do końca kontraktu - to pewniak), ale w przypadku transferów na ostateczną kwotę wpływ ma dużo więcej czynników, których Transfermarkt nie może uwzględnić ponieważ są elastyczne w zależności od sytuacji jak np: gotowość klubu do sprzedaży zawodnika, determinacja potencjalnego kupującego, zdanie samego piłkarz etc.Emerald pisze: transfermarkt.de wycenia 'wartość rynkową' Bojana na 15 mln euro, a w sytuacji zawodników w tym wieku i z takim potencjałem kwoty transferów zazwyczaj przekraczają ich wycenę.
Bojan jest wyceniany na 15 mln a przykładowy Negredo na 16 mln. Różnica jest taka, że Bojan od lat gra ogony a Negredo od lat regularnie strzela bramki w lidze. Oczywiście gra dużo więcej, być może Bojan grający tyle samo minut strzelałby równie wiele albo więcej, ale właśnie na tym polega różnica, że w przypadku Bojana są tylko domysły.
Krkic do tej pory nie udowodnił jeszcze, że przekuł dużą część talentu na umiejętności. Tkwi w miejscu także jego wartość spada w dół a nie idzie w górę jak w przypadku Aguero (rewelacyjny sezon) czy Negredo (również bardzo dobry).