Bilbao to niesamowity klub, łapać się do pucharów mając dość ograniczone możliwości transferowe, nic tyko przyklasnąć.
Atleti kontynuuje rewolucję, wczoraj pojawiło się info o odejściu dyrektora sportowego. Dzisiaj możemy dowiedzieć się, że stołeczny klub rozważa zatrudnienie na stanowisku trenera Rafy Beniteza. Moim zdaniem w pełni uzasadniony krok, trzeba ogarnąć bajzel jaki powstaje w ekipie Los Colchoneros a Benitez, jaki by nie był, zna Ligę bardzo dobrze i może ułożyć tę ekipę.
Ciekawi mnie natomiast rewolucja kadrowa, prawdopodobne odejście Forlana oraz pewne Aguero i De Gei stawia przed dyrekcja sportową spore wyzwanie . Lider w postaci Reyesa to marne pocieszenie. Juanfran, Thiago, Felipe. Kilka pozytywnych punktów jest. Może ogarnie się Godin. Asenjo nie wiem na jakiej zasadzie poszedł do Malagi ale teraz byłby jak znalazł.Szukanie lidera w dzisiejszej piłce do łatwych zadań nie należy. Są ciekawi piłkarze w BL jak choćby Vidal, są ciekawi piłkarze w L1 jak choćby Hazard. Ale Atleti nie gra w LM, to stanowi problem przy kontraktowaniu nowych graczy. Trochę szkoda, że Cerezo raczej nie będzie rozmawiał o transferach z Realu, myślę, że Canales, Leon czy Garay to dobre wzocnienia na początek.