Re: Hiszpania - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Hiszpania - Transfery (zbiorczy)

Post autor: Futbolski » 26 maja 2011, 9:37

mete pisze:Ja bym zaryzykował stwierdzenie, że Real już ma najlepszą kadrę na świecie.
A kto miał najlepszą kadrę do tej pory? Tylko nie mów mi, że Barcelona.

Kadry najlepszych drużyn są wyrównane, a co świadczy o tych kadrach, to tylko i wyłącznie forma, jaką ci gracze z tej kadry mają w danym sezonie. Mieliśmy w bliskiej przeszłości znakomite przykłady, że kadry bardzo, bardzo silne na papierze nie wytyczały nowych szlaków w historii futbolu. Moim ulubionym przykładem będzie zawsze Chelsea Londyn od przyjścia Romana. Owszem, walczyli na każdym froncie i byli bliscy szczęścia w Lidze Mistrzów, ale wobec wydanych pieniędzy i zakontraktowanych gwiazd, też i "pracusiów" - co się chwali, ekipa ta nie zapisała się w annałach czymś niepowtarzalnym. To samo dzieje się od jakiegoś czasu z Manchesterem City. Oczywiście jestem świadom, że Real to jeszcze inna klasa, klasa wyższa, ale o tej kadrze Realu od chyba ponad dekady mówi się po danych transferach z danego okienka, że "teraz to oni mają najlepszą kadrę", przypomnijacie sobie to dokładnie, a wyniki nie przychodziły na tę miarę. Powtarzam: na tę miarę, na te oczekiwania, wyniki były o tyle złe, że swego czasu i Capello i del Bosque musieli odejść z Madrytu, choć to, co oni zdobyli, chyba w każdym klubie przywitaliby z totalną radością; pewni też w Barcelonie.

Wróć do „Hiszpania”