Re: Siatkówka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Siatkówka

Post autor: Babel » 26 maja 2011, 12:43

Mysle, ze Bełchatow nie ma wyjscia. Skra pewnie mogla przedłuzyc kontrakt z Antiga, ale postawila na sile ataku, wiec Kurek automatycznie musi dorosnac i wziac wieksza odpowiedzialnosc (takze za przyjecie) na siebie. Juz nie ma strazaka w rodzaju Stephana. Winiarski w ubieglym sezonie mial przebłyski fantastycznej gry, takiej gry, której nie pokazywal w reprezentacji od IO w 2008. W jego wypadku chodzi głownie o zdrowie i przełamanie bariery, ze z jego barkiem i plecami jest wszystko ok. Mysle, ze wiecej bedzie tez grał Bąkiewicz by trzymac przyjecie, a przeniesienie wiekszej ilosci ataku na srodek (Kooistra) moze byc tym decydujacym aspektem pomagajacym Bakiewiczowi wniesc duza wartosc do zespolu na wiekszym odcinku meczu. Duzo zalezec bedzie od Falaski i jego zgrania z nowym srodkowym imho i oczywiscie od Nawrockiego jak to pouklada. Na pewno murowany faworyt do złota.

Atakujacym w Latinie był Sasza Starovic (na wypozyczniu z Maceraty). Teraz Serb bedzie gral w San Giustino, czyl dawnej Perugii (nie wiem czy jeszcze na wypozyczeniu czy juz mial wolna reke), ale poki co w Latinie Jarosz jest jedynym zakontraktowanym atakujacym, wiec trudno wnioskowac. Latina to sredniak ligowy, nie wiem jaki beda mieli budzet w tym sezonie, a od tego zalezy czy bedzie zmiennikiem czy pierwszym, ale cudow sie chyba nie nalezy spodziewac. Sam Jarosz pewnie wie, bo pewnie cos musieli mu zagwarantowac. Inaczej wszystko zalezy od tego jak bedzie sie prezentował. Trenerem Latiny jest sam Silvano Prandi, wiec nie powinien stracic nawet przegrywajac rywalizacje z innym atakujacym. Ten wyjazd to moze byc strzał w dzisiatke i sznasa pokierowanie swojej kariery dalej niz bycie lokalna gwiazdka. Powiem szczerze, ze Jarosz mi zaimponowal, spodziewalem sie ze wybierze role rezerwowego w Resovii czy w Skrze i odbieranie kolejnych medali.

Resovia jak zwykle najszybciej sie uwinela ze skladem. Ciezko mi cos napisac czy Lotman czy Bojic, bo tego pierszego widzialem w reprezentacji a tego drugiego nie. Lotman to taki solidny amerykanski przyjmujacy (kiedys za takiego uwazany był tez sam Priddy), wiec raczej on wydaje sie zabezpieczeniem. Natomiast nie wiem jak w przyjeciu wyglada Bojic, ale mysle ze zupelnej nogi by nie brali (taka noga nie bylaby MVP ligii greckiej). Wyglada na to, ze Resovia ma 3 przyjmujacych o podobnej charakterystyce (i Mike który jeszcze nie wiadomo w która strone zmierza), wiec bedzie grał Achrem (bo ma polski paszport) i lepszy z dwojki Bojic/Lotman. Mysle, ze na poczatku sezonu beda stawiac na Czarnogórca.

Wróć do „Inne sporty”