Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post autor: pasza » 27 maja 2011, 23:35

red85 pisze:Wystarczy jedno nazwisko, żeby obalić to co powyżej. Rio Ferdinand. Słyszał? Jak nie to powiem, że warto się mu przyglądnąć, bo deklasuje Hiszpana w KAŻDYM elemencie piłkarskiego rzemiosła. Dziękuję.
Nie chcę walić durnego posta, żeby rozwadniać temat, ale chyba na tym polega forum, czy mi się podoba czy nie :D
Faktycznie tym jednym zdaniem zbiłeś mnie z tropu, jak mogłem zapomnieć o Rio, sorki, ogólnie na piłce się nie znam, czasem nie pamiętam o zawodnikach takiego formatu :haha:

Nie no spoko, Ferdinand zajebisty, bez dwóch zdań, ale serio do Puyola go porównujesz? Do Puyola? Naprawdę? Do Puyola?
Heh, muszę przyznać, że jak zdaję sobie sprawę, że wielu moich poglądów mogą inni ludzie, kibice, nie podzielac, czyli mogą się mylic, tak nigdy nie spodziewałbym się, że ktoś może próbować porównywać kogokolwiek, nawet niegrających, mogą byc historyczne postacie, zawodników pod względem krycia do Puyola. To jakiś obłęd.
Jeżeli chodzi o skilla 'marking' to Puyol ma w FMie 67 w 20 stopniowej skali, hellooooł!! Ok, ale poważnie, nikt nie kryje lepiej niż Carles, nikt nawet nie jest blisko.

Waszym uboższym odpowiednikiem Puyola jest nie Ferdinand, a Evra, który z pewnością wyłączy z gry Pedro, szczęśliwie, Pedro, przy całej jego klasie i umiejętnościach, kluczowym nazwać się nie da

Hernandez wydaje mi się, że będzie krótko kryty. Jak uda się plaster na Roo, co nie jest powiedziane, bo to nie jest piłkarz, o którym można powiedzieć daje plaster i tada. Jak Roo będzie zbyt ruchliwy, to Chicharito będzie kryty na radar, aby asekurować ewentualne zagrożenie ze strony Rooneya. Busquets nie będzie latał za Roo zbyt szeroko, nie może gubić pozycji za bardzo. Jak MU będzie rozgrywał to spoko, zawężanie pola do linii jak najbardziej, ale w ofensywie Sergio nie może się przejmować pozycją Roo, który może uciec na bok czekając na odbiór. Jak Barca będzie miała boki obrony cofnięte to spoko, ale jak się zapędzą to może być groźnie. Dublowane skrzydła przez Roo dadzą przestrzeń, ale nie dadzą mocy. Ferguson może w ten sposób szukać fauli właśnie. Co byłby dobrą taktyką jak napisałem z poprzednim poście.
Barcelona będzie grała na spalona, to podstawa ich defensywnej taktyki, równa linia. Ćwiczą to od lat 3ch z Pepem. Przyjrzyjcie się jak ich linia perfekcyjnie chodzi. Także Chicharito będzie przy kontrach brany bardzo wysoko, silny Pique przy wysokich i szybki Mascherano przy niskich piłkach, plus Valdes, który wie jak nikt inny jak grac przy linii obrony na 50 metrze.
Także naprawdę na kontry MU bym nie liczył zupełnie. Myślę, że nawet nie będą próbować tak grac, za szybkie straty. Będą rozgrywać i Barca też się cofnie by ich przyjąć. Pozycyjnie szans nie mają, więc wolne, rożne, na tym bym się skupił. Faule... dużo zależy od sędziego. Wbrew pozorom Barcelonie też zależy, żeby dużo puszczał, Barcelona na wolnych nie zyskuje nic, poza ochroną, MANU stwarza wolnymi zagrożenia. Barcelona robi trójkąty na skrzydłach od dawna, w innym celu, by rozklepać, MU może się postarać łapać faule.
Nie nauczysz starego psa nowych sztuczek, więc pewnie wszelkie nowatorskie pomysły Fergusona, jak zajebiste by nie były, skończą się po 15 min, o ile będzie szukał planu X. Dalej gra będzie wyglądać jak wszyscy się spodziewają, tak jak pisałem wyżej

Wróć do „Puchary Europejskie”