Jezeli za naturalne przyjmiemy to co jest powszechnie spotykane w naturze to oczywiscie ze tak. Zwierzeta wyproznialy sie gdzie chcialy przed czlowiekiem i beda robic to dlugo po nim. To czlowiek zaburzyl naturalny porzadek rzeczy. To on ustalil sobie ze to czy tamto jest naturalne. Podobnie jak ze wspomnianym przez Ciebie wyzej malzenstwem. W przyrodzie nie ma czegos takiego. Zwierzeta albo staraja sie przekazac swoje geny w sposob jak najszerszy albo zostaja przy matce na czas potrzebny zeby bezpiecznie odchowac dzieci. Potem proces sie zaczyna od nowa. Malzenstwo i w ogole monogamia jest wymyslem ludzi i to ludzie ja sobie narzucili.Kamil232 pisze:Zwierzęta robią również wiele innych rzeczy np. jak już wspomniałem srają na środku ulicy wg. Ciebie to jest naturalne tak?
Jeszcze dwa slowa na temat: odbyt nie sluzy zeby cos tam wsadzac. Skad przekonanie ze odbyt ma jedno zastosowanie - wydalanie? Rece tak nie maja mozg tak nie ma jezyk tak nie ma. I tak dalej. Gdyby matka natura obmyslila sobie ze nie mozna do tylka wsadzac kutasow zastosowalaby mechanizmy obronne. Nie znam przypadku zeby seks analny byl bezposrednia przyczyna czyjejs smierci. Odbyt nie jest w zaden sposob szczegolnie chroniony przed ingerencja jak na przyklad ludzki mozg. Powtarzam nie sprowadzajmy wszystkiego do prokreacji.
Do reszty moze sie odniose potem. Jak bedzie mi sie chcialo.
Kamil232 pisze: Wsród zwierząt również? Które zwierzęta łączą się w pary homoseksualne?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksua ... erz%C4%85t
Arek quasi polaczku widzimy sie na haxie.