Fakt, może być świetny z tego transfer. Ja bym jednak dopowiedział: to JUŻ jest dobry / bardzo dobry transfer.Mentor pisze: Przy okazji zgoda co do Ibisza. To może być świetny transfer, już mi się podoba i warto będzie mieć takiego zawodnika na ławce (bo zdecydowanie w roli jokera najbardziej go widzę) i patrząc na cenę to rzeczywiście może to być jeden z lepszych transferów ostatnich lat.
Biorąc pod uwagę samą cenę i talent tego zawodnika, transfer był cudowny. Oczywiście chodzi jednak nie tylko o finanse i perspektywę na ekonomiczny zysk. Gdyby Ibi kosztował wtedy 15 mln Euro, też bym pozytywnie oceniał jego dotychczasową postawę / sam transfer.
Bardzo podoba mi się w jego przypadku, że jest bardzo pokorny. Uznaję pokorę w przypadku innego transferu, Javiera Mascherano, za główną siłę, która spowodowała jegoż wejście w pierwszą jedenastkę. To wejście w wyjściowy skład Barcy jest również w zasięgu Ibiego, aczkolwiek wydaje się to mało prawdopodobne z uwagi na dostępnych już graczy. Niemniej w przypadku niższej, albo porównywalnej, formy w porównaniu np. z Pedro, Ibi ma szansę nawet na wybiegnięcie na murawę wraz z kolegami w spotkaniu ważnym. Argument na to znajduję głównie w tym, że w podobnej sytuacji, rywalizacji z Pedro, był Bojan - Pep dawał szansę na dany mecz lepszemu z pary. Było to widać przede wszystkim na poczatku sezonu, gdy Pedro był chyba w najgorszej formie, jaką u niego widziano odkąd jest graczem Barcy A.