Re: Liga Portugalska

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Liga Portugalska

Post autor: Mentor » 30 maja 2011, 15:20

Ale jak można to liczyć w ten sposób? Nigdy się z czymś takim wcześniej nie spotkałem.

Porto w 30 ligowych kolejkach zdobyło 73 gole z czego duet Hulk/Falcao zdobył 39, czyli 53% całości.
W Lidze Europejskiej 17 spotkań (licząc od rundy barażowej) i 44 gole z czego ten duet zdobył 24 bramki, czyli 54% całości.
Asysty? Nie wiem jak wygląda ogólna liczba asyst Porto i nie chce mi się tego szukać, ale Hulk i Falcao uzbierali w lidze 20 asyst oraz 9 asyst w LE. Liczbę spotkań podawałem wcześniej przy okazji bramek.

To chyba uczciwsze postawienie sprawy niż liczenie spotkań w jakiś pokraczny sposób z którego wynika, że jeżeli w meczu grali obaj to liczy się to jak dwa mecze.

Jeśli chodzi o Barcelonę to mamy 95 bramek w 38 kolejkach ligowych z czego MVP 62 bramki, czyli 63% całości.
Liga Mistrzów to 30 goli w 13 meczach z czego MVP trafiało 21 razy, czyli 70% całości.
Asysty? 39 w lidze i 7 w LM.

To wszystko jednak tylko w ramach ciekawostki. Duetowi Porto nie mam zamiaru w żadnym razie umniejszać bo mi również imponowali jak cały zespół zresztą.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”