Gael Clichy - dalej nie wiadomo. Według informacji ludzi dobrze poinformowanych
Samir Nasri - Wenger dla francuskiej TV RTL powiedział, że są jeszcze "niezgodności" co do finansowych aspektów kontraktu, jednak Francuz jest dalej przekonany, że Nasri podpisze umowę. Podobno Nasri chce takie same zarobki, co Fabregas - który jest w klubie od 2003 roku i 5 sezonów gra równo i świetnie. Nasri natomiast jest w klubie od 3 lat i miał świetne pół sezonu.
Cesc Fabregas - według Daily Fail (mam nadzieję, że za przekręcanie nazw tabloidów WP nie ma
Klub zwolnił z kontraktów też zawodników rezerw Marka Randalla, Thomasa Cruise'a i Deacona. Czas najwyższy na Randalla, chłopak ma 22 lata i nic nie osiągnął jeszcze, ale to był ulubieniec Wengera. On dostawał szanse, a prawdziwe talenty - Fran Merida i Nacer Barazite - się kisili, szans nie dostawali i wkurzeni sami odeszli. Szans tym, co odeszli zwolnienie Randalla nie zwróci, ale przynajmniej na przyszlość będzie lepiej.
Wenger powiedział tez, że będzie szukał rozwiązań defensywnych wśród zawodników grających już w Premier League, co jest bardzo ale to bardzo optymistyczne. Zauważa, że mamy problemy typowo angielskie więc trzeba szukać rozwiązań na miejscu. Mam więc nadzieje, że nie będzie już eksperymentów z Francji czy Hiszpanii i kupimy kogoś porządnego z Anglii. Może to wreszcie będzie ten sezon, kiedy nasza defensywa stanie na jakimś wyższym poziomie? Nie mogę się doczekać, co Wenger wymyśli w tym aspekcie. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.