Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 31 maja 2011, 13:53

Miejmy nadzieję, że Wenger nie czyta piłka.pl :wink: :lol:

edit: Pewnie Magnum mu doniesie :evil:
Juz mu na Blackberry wyslalem wiadomosc, mam nadzieje, ze tym razem zabral ze soba, a nie tak jak rok temu do RPA zapomnial :lol:

Jest calosc wywiadu po polsku, jakby ktos byl zainteresowany ;)

Ubiegłej nocy, Arsene Wenger udzielił wywiadu dla francuskiej stacji radiowej RTL. Pytania zadawał były obrońca Francji i zwycięzca Mistrzostw Świata – Bixente Lizarazu.

Na temat sezonu 2010/2011:

- Byłem zdenerwowany. Byliśmy przekonani, że możemy wygrywać puchary, ale przegraliśmy walkę o nie przez brak silnego charakteru. To najbardziej frustrujący sezon, w którym brałem do tej pory udział.

- Drużyna grała najlepszą piłkę jaką widziałem w Arsenalu. Jednak nie potrafili sobie poradzić w najważniejszych momentach. To frustrujące i zastanawiające. Potrzebujemy dojrzałości.

O potencjalnych transferach.

- Postaramy się pozyskać zawodników, którzy mogą rzeczywiście wnieść coś do naszej drużyny. To trudne zadanie. Na początek musimy poprawić linię obrony. Traciliśmy punkty przeciwko zespołom, które grają typowy angielski football – z długimi piłkami i ciągłą walką fizyczną.

- Dlatego potrzebujemy piłkarzy, którzy wiedzą jak stawić czoła takim problemom. To oznacza potrzebę angielskich piłkarzy albo takich, którzy znają dobrze Premier League.

O możliwym odejściu Cesca Fabregasa i Samira Nasriego:

- Fabregas nie odejdzie tego lata. Rok temu, Barcelona przysyłała nam oferty, ale w tym roku nie ma żadnych propozycji transferu. To najlepszy pomocnik na świecie. Stworzyliśmy drużynę wokół niego. To nasz kapitan i będziemy chcieli zatrzymać go za wszelką cenę.

- Odnośnie Nasriego jedna rzecz jest stuprocentowo pewna – nie sprzedamy go do Manchesteru United. Nie możemy dojść do porozumienia w sprawie pieniędzy z piłkarzem, ale będę na tym pracował w czasie wakacji aby przedłużyć z nim kontrakt.

O plotkach mówiących o zainteresowaniu Karimem Benzemą:

- Z tego co wiem, Real Madryt nie ma zamiaru sprzedawać tego piłkarza, co jest zrozumiałe. Teraz gdy z zespołem jest także Zidane, Benzema będzie przez niego popierany i jego transfer jest mało możliwy.

O swojej filozofii na następny sezon:

- Tylko światowej klasy piłkarze mogą wzmocnić nasz zespół, ponieważ gramy już światowej klasy football. Celem jest utrzymanie naszej dobrej gry, wzmocnić skład jeszcze bardziej i pozbyć się naszych słabości.

- Wciąż musimy wzmocnić naszą grę ofensywną, ponieważ gramy taki właśnie football. Są ludzie, którzy proszą mnie o zmianę naszego stylu gry, ale ja uważam, że musimy dalej go kontynuować.

O swoich planach na podróż do Ameryki Południowej w wakacje:

- Spędzę moje wakacje właśnie tam. Będę obserwował piłkarzy i spotykał się z ludźmi z tamtych rejonów.

Wróć do „Anglia”