To jest... dziwnePelart pisze:http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=34584
Widzisz Sammyy, tak jak przypuszczałem,Mou widzi w rodaku prawego obrońce, będziemy powtarzać wariant tej mocnej Sevilli, 3 ofensywnych, mocno obsadzony środek pola plus dwóch skrajnych obrońców skrzydłowych.
Naturalna pozycja Fabio to skrzydło, został przesunięty na lewą obronę podczas jakiejś kontuzji (Peixoto chyba, ale nie jestem pewien) z tego co pamiętam gdy po skrzydle biegał Di Maria którego nie miał szans wygryźć. Tam grał przyzwoicie/dobrze (Benfika grała ultra ofensywnie i cały czas tak gra więc on więcej czasu spędza w ataku niż obronie) plus rozegrał bardzo dobre MŚ (inna sprawa, że Portugalia nie miała innej opcji za bardzo poza nim). Ten sezon miał dobry, przyzwyczaił się już do lewej obrony i teraz nagle miałby wylądować na prawej ? Dość mocno ryzykowane jak dla mnie.
Fabio to ciągle młody chłopak i być może by dał radę (w takim wypadku chyba Pepe częściej by grał na DM), ale póki co on nie ustabilizował równego poziomu na bardziej odpowiedniej dla niego pozycji.