Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2325
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 01 cze 2011, 20:16

Bardzo wielu uważa także, że to piłkarz, który cholernie by się nam przydał. Anglik, ograny w lidze, reprezentant kraju, walczak jakich mało w PL, do tego niezły strzał i przegląd pola. Wybitny gracz to nigdy nie był i już pewnie nie będzie, ale ja bym brał w ciemno.
Oczywiscie, zdania sa podzielone. Musi byc jednak jakis powod dla ktorego Parker nie spisal sie w Chelsea a w drugiej lidze w Newcastle czy w slabym WHU brylowal. Oczywiscie zamiast Denilsona czy Diaby'ego bym go chcial. Problem jest jednak inny dla mnie - to wlasnie zawodnik, ktory sie nada na lawke. Ale czy on bedzie chcial siedziec na lawce? I jeszcze za jakie pieniadze? Przeciez nie damy 10 mln za rezerwowego. Tymbardziej, ze on chyba jednak bedzie chcial grac a nie siedziec na lawce. A my mu nie damy miejsca w pierwszym skladzie - mamy Songa, Wilshere'a, Fabregasa, Ramseya - dla Parkera jest tyle miejsca co teraz dla Denilsona czy Diaby'ego. Nie jest on stricte DM-em wiec Songa nam nie zastapi permanentnie. Jakby mogl przyjsc w miare tanio i zgodzil sie byc rezerwowym to pewnie - ale po prostu mi sie nie wydaje, ze tak bedzie.

To troche jak z Cahillem jesli chodzi o cene - podobno chca za niego 22 mln funtow czy cos? Nie ma mowy o takiej kwocie dla mnie. 15 mln bym dal, ale 20+ juz nie, bo moim zdaniem nie jest to zawodnik takiej klasy. Juz wole zostac z Djourou Koscielny i vermaelenem jesli mamy wybulic ponad 20 mln na Cahilla.

Jedyne na co bym chcial zebysmy wydali duze fundusze bez wzgledu na przeplacenie to Leighton Baines - jesli Clichy odejdzie. Wtedy mamy spokoj na lewej obronie, doswiadczonego lewego obronce i reprezentanta kraju na wrazliwej pozycji. O niebo lepsza opcja niz Kieran Gibbs na chwile obecna moim zdaniem.

http://en.wikipedia.org/wiki/Eus%C3%A9b ... Tournament

Gramy w Eusebio Cup w tym roku. Moze uda sie wyciagnac dwa puchary? :lol:

Wróć do „Anglia”