Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Jarzinho » 01 cze 2011, 20:56

Pelart pisze:Poruszę w kilka słowach kwestię sprowadzania hiszpańskich talentów przez Real i Barcę. Denerwuje mnie trochę to obrabianie mniejszych klubów przez duet katalońsko - kastylijski. Angel, - Canales, Dziwić się później ,że jest to liga 2 drużyn. Tacy zawodnicy powinni trzymać się mniejszych ekip lub starać się robić karierę choćby w takiej Sevilli czy Valencii miast siedzieć z dupą na ławce rezerwowych. Strasznie mnie martwi,że drużyny z miejsc 3- 8 nie mają siły przebicia jeżeli chodzi o dobrych piłkarzy ze słabszych klubów. Zgłasza się Barca, piłkarz jej, Real to samo. Szkoda,że młodym brakuje cierpliwości.
Ilu takich Barcelona ostatnio sprowadziła? Ja nie pamiętam, moze Caceres. Tylko dlaczego Barca ma patrzeć na interesy innych. Sevilla, gdzie oni przej... te pieniądze za Ramosa, Reyesa, Alvesa, Baptiste, Keite. Ten zespół był blisko mimo, że tracił gwiazdy ciągle był blisko. Skończyły się świetne transfery a przyszły za niezłe pieniądze a totalne niewypały jak Zokora, Konko, Kone, ci dwaj Włosi itd. Druga sprawa czy oni w ogóle interesują się młodymi dobrymi zawodnikami z La Liga. Monreala np. jakoś nikt nie chce wyciągnąć. Ogólnie mało mnie obchodzi los innych drużyn, jeśli ktoś czuje się na siłach aby walczyć o miejsce w Realu czy Barcelonie to dlaczego ma czekać na ewentualne oferty tych słabszych drużyn.

Pep podobno nie chce transferu na środek obrony, więc kibice Milanu o Silve mogą być spokojni. Ktoś pewnie zasili defensywę, ale tylko w przypadku odejścia Maxwella.
Angel, Kiko, Sanchez, Rossi, Cesc i Willian- może i jakieś jeszcze nazwiska się pojawią, ale ja spodziewam się wzmocnień z tego grona. Nie licząc pierwszej dwójki, czyli młodych zawodników to spodziewam się 2 kolejnych transferów. Więcej raczej nie, może i Pep chce poszerzyć kadrę, ale nie przesadzałbym z ilością. Odejdzie Milito, może Jeffren i Maxwell, ale 2 pierwszych ciężko mimo wszystko uważać za zawodników, którzy byli w pierwszym zespole. Nie można było po prostu na nich liczyć.
Fajnie by było gdyby Sandro i Zubi zrobili wreszcie porządek z wypożyczonymi. Przed poprzednim sezonem mnie rozczarowali, bo nic się nie zmieniło w tej kwestii, teraz trochę Barca odzyskała za Caceresa, teraz pora zrobić porządek z resztą. Hleb ma jakiś uraz, w Racingu jest trochę kasy, wiec może Henrique zostanie wykupiony za dobre pieniądze, pozostaje ten Keirrison.

Wróć do „Hiszpania”