Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Logan » 01 cze 2011, 23:49

(L)oczkerson pisze:W tym sezonie Melo grał zupełnie inaczej i tylko raz z Parmą zachował się jak idiota. Tak ani nie popełniał głupich błędów, ani nie grał niesportowo. W dodatku był jednym z 3 najlepszych graczy JUVE i jednym z naprawdę nielicznych, którym nie można za wiele zarzucić. Melo to walczak, liderem JUVE nigdy nie będzie, ale warunków fizycznych, umiejętności defensywnych wielkiej waleczności czy nawet niezłej techniki odmówić mu nie można.
Spora cześć innych kibiców Juventusu wyraża identyczną opinię. Wspominają też inną ważną rzecz. Melo to zawodnik zawsze grający dla drużyny, który nie kłapie za dużo językiem. Taka osobowość pozytywnie wpływa na drużyne nie tylko na boisku ale tez w szatni. I to jest święta prawda.

Melo za dużo nie widziałem na przestrzeni ostatnich lat, ale jak już widziałem mecze z jego udziałem to zawsze grał na wysokim poziomie. A w pamiętnym meczu z Holandią w RPA, był imo najlepszy na placu do czasu, gdy musiał przedwcześnie je opuścić.
Magnum pisze: Swoją drogą - co sądzicie o środkowej obronie na następny sezon? Myślę, że słowa Bossa że będzie szukał obrońcy z Wysp sugerują, że to chyba będzie środkowy obrońca. Chodzą słuchy o Cahillu i Sambie od dawna - kogo wy byście woleli? Znając życie Boss wyciągnie kogoś z Blackpool albo innego czegoś no ale może jednak uda się kogoś z tej dwójki wybrać.
Ja w ogóle jestem zaskoczony że Wenger kogoś chce sprowadzić na te pozycję. Kościelny to imo stoper na poziomie Vermaelena, a w meczu z Barcą na Emirates zagrał na poziomie na którym Kaczora w barwach Arsenalu jeszcze nie widziałem. A jesli chodzi o warunki to jest Djourou przecież, z którego jest kawał chłopa.

Cięzko jest grać niemal cały zezon 3 stoperów (właściwie 2, bo Toto wiele spotkań grał katastrofalnie), ale takie sytuacje jak ta z Vermaelenem w ostatnim sezonie właściwie sie nie zdarzają.

Jak dla mnie - transfer to niepotrzebna strata pieniędzy.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 23:52 przez Logan, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Anglia”