Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 02 cze 2011, 8:02

Galliani to jest gość. Ludzie zrobili sobie listy, zaczęły się ankiety, który 183 cm gość z bujnymi włosami trafi do Milanu to ten jeszcze dowalił kolor oczów. I znów dziennikarze mają kupę roboty. Łysy to uwielbia chyba bawić się z mediami i wkręcać im wałki, by później kupić całkiem innego gracza i pokazać wszystkim jaką mają bujną wyobraźnie.

Co do Asamoah i Wetsela i wydaje mi się, że jeden z nich trafi do Milanu i liczę, że to nie będzie nasz hit transferowy. Wyobrażacie sobie którego z nich w złotych literach na oficjalnej stronie jak było w przypadku Zlatana, Ronaldinho i Binho lub wręcz imprezę na cześć któregoś z nich? Zapewne Gattuso lub Flamini zostanie sprzedany i na jego miejsce wskoczy nowy środkowy pomocnik zwłaszcza, że za rok zapewne swoją przygodę z Milanem zakończą Ambrosini i Bommel. Osobiście wolałbym gracza z Udinese z kilku względów, ale dobre układy z Standardem mogą nas przybliżyć do Belga o którym czytałem pochlebne opinie, ale osobiście widziałem go znacznie mniej niż gracza z Ghany. Nie zdziwię się jeżeli, któryś z tych graczy trafi do nas szybko(jak Boa rok temu) a prawdziwe uderzenia nastąpią trochę później(ktoś z Brazylii + Hamsik, Fabregas lub jakaś wielka niespodzianka jak rok temu w przypadku Zlatana i Binho).

De Assis został naszym nowym Leonardo w Brazylii i potwierdził, że pracują z Braidą i Raiolą nad dużym transferem. Z graczy godnych uwagi wymieniłbym(ofensywnych) Neymara, Ganso i Lucasa. Pierwszego od razu odrzucam, bo gra na pozycji na której nikogo nie potrzebujemy. Więc liczę, że jeżeli kupimy kogoś z Kraju Kawy to będzie to Ganso lub Lucas, bo to w tej chwili największe talenty w lidze.

Dzisiaj włoska gazeta piszę, że Milan zaoferował/zaoferuje 30 mln plus dwóch graczy za Fabregasa. Kilka dni temu o tym czytałem na innym forum. Ponoć Arsenal pytał o dostępność Urbyego, Strassera, Boatenga i Robinho, ale Galliani powiedział, że dwaj ostatni są nie na sprzedaż. Trzeba brać to z przymrużeniem oka, ale gdy dwóch się biję(Arsenal, Barcelona :)) tam może Milan skorzysta? :)

BTW - wczoraj dobry mecz w reprezentacji rozegrał Taiwo notując asystę i miał duży udział w akcji, w której Nigeria wywalczyła karnego. W obronie też się spisał nieźle, ale trzeba brać pod uwagę, że skład Argentyny był słaby, ale taki występ napawa optymizmem. W ostatnim meczu w OM też zaliczył asystę po dośrodkowaniu, więc chyba będziemy mieć wreszcie dwóch obrońców, którzy się fajnie podłączają do przodu i potrafią wrzucić piłkę w pole karne na przyzwoitej wysokości i celnie.

W przyszłym sezonie w LM możemy się z miejsca spodziewać meczów z wielkimi w LM. O ile w ostatnich dwóch latach trafialiśmy na Real, ale to oni byli w drugim koszyku i byli tam najmocniejszym rywalem. Teraz my spadliśmy do drugiego koszyka(chyba, że Bayern nie zakwalifikuje się do fazy grupowej) i prawdopodobieństwo wylosowania silnego rywala wzrasta wielokrotnie - Barca, Real, Manchester, Chelsea, Porto, Bayern czy Arsenal.

Wróć do „Włochy”