Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 02 cze 2011, 17:16

Robin van Persie ostro skrytykował zachowanie hiszpańskich piłkarzy oraz zawodników Chelsea. Oskarżył ich o nadmierne „skarżenie się” sędziemu podczas meczów.

Nie trudno domyślić się, że mówiąc o hiszpańskich piłkarzach, Holender mówił o przedstawicielach Barcelony. Po zakończeniu sezonu, zawodnik ‘Kanonierów’ wyraził swój gniew skierowany w stosunku do tych dwóch zespołów.

- Oni [hiszpańscy zawodnicy] zawsze idą razem w kierunku sędziego aby ukarał rywala kartką. To są ich koledzy a oni próbują ich wykiwać! Takie zachowanie naprawdę mnie denerwuje. – Van Persie został zacytowany przez Sport 1.

- Osoby oglądające spotkanie przed telewizorami jak i kibice na stadionie nie chcą oglądać tego typu rzeczy. Jeśli chcesz zobaczyć, że nie kłamie cofnij się i obejrzyj kilka niedawnych spotkań. Zawsze musi się znaleźć ktoś dokuczliwy.

- Piłkarze Chelsea zawsze skarżą się sędziemu. Nie jestem w stanie tego pojąć. Powinni się zwyczajnie zamknąć i skupić na grze. – dodał.

To nie pierwszy raz gdy Robin van Persie narzeka na rywali podczas przerwy na spotkania międzynarodowe. Podobnie było gdy został ukarany czerwoną kartką po meczu na Camp Nou.

- Piłkarze Barcelony mają tendencję do narzekania na wszystko co dzieję się na boisko. Byłem trochę rozczarowany. To coś podobnego do tego, co robią zawodnicy Chelsea w Anglii. – powiedział kilka miesięcy temu.
:beer: :brawo:

Wróć do „Anglia”