Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Emerald » 03 cze 2011, 14:20

Co do drogi to Pique wrocil do Barcy wlasnie dla tego, ze duzo dal mu pobyt w MU, no Fabregas to oczywista sprawa, a co do reszty to albo trzeba jeszcze poczekac (jak w wypadku Iago i Assulina) albo to nie ta skala talenu...

Akurat Pep mocno stawia na wychowankow i mam wrazenie, ze taki Pedro czy Busquets by tak szybko na gwiazdy nie wyrosli w innym klubie, ale rownie silne jest wrazenie, ze gdyby Fabregas zostal to nie bylby taka gwiazda jak jest teraz, bo nie dostawalby tylu minut (przeciez w ostatnich latach na ta pozycje zawodnikow wielkiej klasy w Barcy jest sporo...).

Takze wydaje mi sie, ze kazdy przypadek nalezy traktowac indywidualnie...

Co do sprowadzania talentow to wydaje mi sie, ze jednak szkolka Barcy ma cos w sobie skoro tylu zawodnikow zostalo przez nia wyksztalconych (no chyba, ze uznamy, ze wszyscy przyszli jako uksztaltowani gracze), natomiast jesli chodzi o szkolke Arsenalu to ciezko mi znalezc jakies perelki (poza Fabregasem gdzie sprawa jest dyskusyja, chociaz jak juz pisalem powyzej jest tam gdzie jest bo Wenger bardzo wczesnie mu zaufal i Wilshere).

Wróć do „Hiszpania”