Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: MGiggs » 03 cze 2011, 14:46

Mentor nie chce mi sie prowadzic polemiki na ten temat bo wszystko kiedys zostało powiedziane.Zadziwia mnie tylko prosta logika, Puyol jest wychowankiem Barcelony choc do 17 roku zycia grał w innym klubie(obojetne jakim), Fabregas w wieku 16 odchodzi do Arsenalu i przez fanów Barcelony jest uznawany za wychowanka.Występuje tutaj swoiste prawo kalego bo argument taki ze Cesc był gwiazda w wieku juniorskim nie am tutaj nic do rzeczy.
Dodam jeszcze ze Stec gdzies wyczarował że Fabregas to wg przepisów fifa czy Uefa wychowanek Arsenalu. Ja też chetnie bym chciał poznać dokładną definicje wychowanka bo jest duzo dla mnie niejasnosci.

Mentorze....jesli gracz x zamiast kariey na CN ma oferte od Arsenalu i chce tam isc to jego sprawa jesli pieniązki przysłaniaja pewne wartosci którymi powinien sie kierowac, jesli młody gracz łasi sie na kase a nie na mozliwosc gry na CN to dla mnie jest coś nie tak.Wszystkiemu winny jest Wenger/Arsenal...przypomne ze nikt młodemu zawodnikowi i jego rodzinie pistoletu nie przeklada.To ich decyzja,takie sa prawa rynku, jesli Barcelona nie potrafi im zapewnic odpowiedniej kasy ktora stawiaja wyzej od barw klubowych to problem jest jedynie barcelony.Barcelona zgarnia 15,16 latkow wiec niech sie nie dziwia ze zgodnie z prawem ktos im zgarnie ich.

Wróć do „Hiszpania”