Mam, mam.De Sciglio nie znam za grosz, jestem zaskoczony tymi informacjami o jego dołączeniu do kadry. Może wilmore będzie miał o nim coś więcej do powiedzenia.
De Sciglio to bardzo nowoczesny boczny obrońca w typie Cafu bardziej niż Abate - może grać na obu stronach boiska i zarówno na skrzydle (tak występował rok temu, gdy graliśmy systemem Leonardo), jak i na bokach obrony. Jest rezerwowym, ze względu na uniwersalność nigdy nie błysnął specjalnie talentem, w obronie przegrał rywalizację z De Vito (kapitan) i Ghiringhellim (reprezentant młodzieżowy Włoch), ostatnio nawet Sampirisi tam grał, natomiast ze skrzydeł ostatnio nie korzystamy.
Mówiąc szczerze w pierwszej drużynie z tegorocznych gwiazdeczek widziałbym Berettę (wiadomo, że odchodzi do Genoi), Verdiego, Albertazziego, Calvano i może Fossatiego. Nie licząc tych, którzy się już w niej znaleźli - Merkela i Strassera.
Valoti to gracz, którego rok temu wzięliśmy na współwłasność z Albinoleffe, podzielam sceptycyzm względem jego przyszłości w klubie, nie słyszałem, żeby w dotychczasowym klubie błyszczał, a chłopak ma dopiero 18 lat (rocznik 1993) - w takiej sytuacji nie włącza się z miejsca do kadry pierwszej drużyny piłkarzy, chyba że to jakiś nowy Messi, ale coś zbyt cicho o nim.
Dr.Football1 - powołany na finały primavery został Novinić.
Dla niezorientowanych - facet rok temu był najrówniejszym piłkarzem drużyny, kapitanem i jednym z najlepszych, gdyby nie zerwał więzadeł, to pewnie przyćmiłby Strassera i Merkela razem wziętych. Rok temu Merkel na jego tle wyglądał słabiutko, był jego zmiennikiem, tyle że Niemiec jest młodszy no i trzeba wziąć poprawkę na specyfikę dołączenia do pierwszej ekipy. Mam nadzieję, że talent Słoweńca nie zostanie zniszczony przez ten uraz.