Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

GacekACM
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: GacekACM » 05 cze 2011, 12:59

Ponoć ma kosztować 8 mln plus Onyewu.
To już jest dużo lepsza oferta, bo Onyewu dla Milanu jest nic nie wart. 8 milionów za reprezentanta Belgii, który ma metkę dużego talentu - już lepiej.
Pisał ktoś o nim już temacie. Bodajże Doktor. Ciekawy zawodnik i napewno niedrogi.
No to czekam na dłuższą wypowiedź na temat Kucki. ;)
Witsel jestem przekonany, że będzie grał bliżej prawej strony pomocy a w przyszłości może zostać nawet następcą van Bommela(przynajmniej takie opinie o nim czytałem, ale wydaje mi się, że na defensywnego pomocnika w przyszłym sezonie kupimy kogoś bardziej doświadczonego). Dodatkowo Asamoah powiedział, że narazie nie musi odchodzić z Udinese.
Witsel w FM jest środkowym pomocnikiem raczej w typie Boatenga, a nie van Bommela. ;) Naczytałem się sporo o grze ofensywnej Belga i nic z opinii na jego temat nie wskazuje na zdolność gry na pozycji Holendra. Tam będzie znakomity Strasser, jeśli tylko uda nam się znaleźć kogoś do rywalizacji z nim.
Dla mnie kwestią czasu(a raczej decyzji FIGC) jest transfer Ganso. Galliani zawsze mówi, że Milan narazie go nie może kupić, bo jest Taiwo
Jeszcze go nie ma, nie podpisaliśmy z nim kontraktu. :P
Dla mnie kwestią czasu(a raczej decyzji FIGC) jest transfer Ganso.
Santos jeszcze gra w CL, a prezydent ich powiedział, że nie sprzedadzą Ganso przed ich odpadnięciem z tych rozgrywek. ;)
Ponoć Berlusconi chce "mistrza" i może zablokować zakup Witsela.
No ale ten mistrz może być na pozycję ofensywnego pomocnika, Witsel mi wygląda raczej na transfer numer trzy do pomocy, a nie jeden z dwóch dużych transferów do pomocy.

Sammyy
I to pasuje do koncepcji Allegriego - na bokach pomocy ruchliwi i grający na całej długości boiska Witsel z Boatengiem (czy też Emanuelson, Gattuso, Flamini, Ambrosini lub Merkel), na środku cofnięty defensywny pomocnik Ambrosini/van Bommel, a przed nimi skupiający się tylko na ataku ofensywny pomocnik.

Wróć do „Włochy”