Wynik zadowalający. Gra wystarczająco dobra.
Po meczu wiem tyle co do tej pory. Proporcjonalnie do całego zespołu porównując, to najgorsza jest obrona, a szczególnie jej środek. Pomijam w tym momencie ogólny poziom całości kadry.
I jeżeli padnie argument że rywale grali sparingowo, no to odpowiadam, że w takim razie już kompletnie nie mam pojęcia kiedy tacy gracze mają jakąkolwiek szanse się pokazać niż właśnie w takich meczach jak dziś, skoro są rezerwami (patrz: Arg). A w tym układzie pada kolejny mit, jakie to szerokie niebotycznie zaplecze mają tego typu drużyny, bo wychodzą rezerwy i grają dwie porażki ze średniakami na chwile obecną.
Dodam, że nie obchodzi mnie czy to były rezerwy Arg, tak jak mało kto patrzył na to w jakim stanie zgliszcz została przejęta po eliminacjach, czy nawet na to na jakim etapie była nasza repra jest jeszcze kilka miesięcy temu. Tak jak wspomniałem wynik zadowalający, i tylko tyle. Jedynie ci od wyliczania koszyków rankingowych niech się podniecają. Ale to też czy będziemy losowani z 3 czy z 5 koszyka to żeby liczyć na jakąkolwiek różnice w dolosowywaniu rywali trzeba by przez te parę lat grać również mecze eliminacyjne aby więcej punktować i trzeba by było być w 1 czy najdalej 2 koszyku żeby różnica miała jakiś sens.
Czekam na mecz z Fr. ale nie spodziewam się niczego co by mnie zaskoczyło. Wynik w postaci minimum remisu uznam za zadowalający. Boję się jednak że tak dużo błędów w obronie to będzie krucho.*
* w tym miejscu chciałem nawiązać do wątku gdy ktoś też próbował kwestionować ten mój komentarz odnośnie jakości obrońców w naszej lidze, bo to jakby nie patrzeć, jakoś z kadrą jednak się łączy (patrz: jakość obrońców):
"Największa liczba goli samobójczych w tym sezonie przypada na naszą ligę..."
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... ml#p581078