Modrić w ataku to bez sens, stąd moje rozważania nie były w kontrze do Twojej wypowiedzi. IMO to nie byłoby typowe zmienianie pozycji a cofnięcie go na boisku o parę metrów i dorzuceniu kilku zadań więcej.Owszem, Berbatov ma warunki na playmakera (świetna technika przedewszystkim), no ale zmieniać mu pozycję? W tym wieku? Dla mnie Berbatov zawsze był i będzie napastnikiem. W ogóle porównywanie Modricia i Berbatova bez sensu. Kto o zdrowych zmysłach widziałby przykładowo Modricia w ataku?
1.Jesteś pewien że znalazłbyś 5 meczów PL w których MU wyszło całą trójką na raz po przyjściu Berby?A gdzie on grał przez pierwsze dwa sezony w naszych barwach? Przecież grał na pozycji cofniętego napastnika za plecami Roo czy Teveza w pierwszym sezonie i w drugim za plecami Roo. Tak jak teraz Roo gra za plecami Hernandeza. Pozycja niemal podobna jak ofensywny pomocnik z tym, że ma mniej zadań defensywnych.
2.Roo i Berba grali w parze, to nie to samo.
3.Widzisz, Roo gra za Javierem, ale nie Rooney nawet jak rozgrywa piłkę, to to jest Rooney. On ma żelazne płuca. Berbatova widzę na przyszły sezon jako rezerwowego, którym był w końcówce sezonu. Jednak były mecze gdzie środek pola nic nie grał i dla mnie to był moment żeby Berbę postawić właśnie na tej pozycji. Ciekawi mnie co by z tego wyszło, gdyby grał w środkowej linii i miał przed sobą takich dwóch jak Roo i Chica.
Swoją drogą, zdążyłem zarzucić hasłem o Bojanie w AFC jako jednej z możliwości i już czytam na wp że LFC i AFC dążą do wykupienia Bojana.