Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 07 cze 2011, 15:46

Nie podoba mi się ten pomysł. Menez jest zawodnikiem bardzo dobrym, ale będzie oczekiwał pierwszego składu, a na ten w Milanie jest zbyt słaby. Jeśli warunki transakcji się potwierdzą, to będzie się z czego cieszyć, bo tyle zarabiają gracze rezerwowi, a cena gracza w moim mniemaniu jest o wiele większa, plus Francuz jest dość młody i ma jeszcze potencjał.
Z jednej strony jeśli zaakceptuję rolę rezerwowego, to wspaniale, ale z drugiej na jego pozycji jest już tłok, i to tłok przeciętniaków - Robinho, Boateng, Menez to gracze super na ligę, ale w LM nie mamy z takimi graczami szans na wypełnienie celów, o których zarząd teraz mówi. Zamiast czterech graczy na pozycję ofensywnego pomocnika wolałbym dwóch, ale w tym jednego klasy Pastore czy Hamsika.
eżeli to prawda to chyba jednak o Ganso zapominamy, bo nie wydaje mi się, aby Francuz przychodził jako lewy półskrzydłowy.
Cały czas uważam, że to Ganso pasuje na półlewego pomocnika, na pozycję ofensywnego gracza potrzebujemy dynamiki Meneza, Robinho czy Pastore, a nie o takich walorach, jak Brazylijczyk.
Szkoda tylko, że z wymarzonych przeze mnie dwóch bardzo dobrych pomocników wyjdzie może i dwóch, ale co najwyżej jeden będzie odpowiedniej klasy.

Wróć do „Włochy”