Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: petrdcm » 08 cze 2011, 17:19

GacekCCM pisze:petrdcm, nie napisałeś prawdy, logika też u Ciebie zawiodła, myliłeś się w każdym punkcie, a Cris7, Wilmore i Magnum mają rację we wszystkim.
W Polsce nie obowiązuje prawo ziemi, obowiązuje prawo krwi (jak u wszystkich krajów starego kontynentu chyba) z pewnymi wyjątkami na rzecz prawa ziemi. Fakt, że obowiązuje wyjątek, nie oznacza, że obowiązuje cała reguła.
Twoja logika uzasadnienia dot. racji Magnuma poraża:
Magnum pisze:W Polsce nie ma prawa ziemi, wiec niekoniecznie.
Magnum pisze:Tak, obowiązuje w przypadku gdy dziecko nie ma znanych rodziców. W innych wypadkach nie obowiązuje.
Obowiązuje, mimo że go nie ma, chociaż jak sam przyznał, jest i obowiązuje w pewnych wyjątkach :D

Jeśli chodzi o Crisa, to udało nam się wypracować w miarę wspólne stanowisko co do kluczowej kwestii w dyskusji. Że obywatelstwo z wiedzy na chwile obecną jaką posiadamy, gracz raczej miał.
GacekCCM pisze:Otrzymał obywatelstwo polskie natychmiast po urodzeniu (polscy rodzice)...
To również Wilmore już potwierdził pisząc o "automatyźmie", zatem to co było MERITUM sprawy czyli to co chciałem udowodnić że rację miał Arek, udowodniłem. Obywatelstwo gracz MIAŁ już z samego faktu że urodził się w Polsce, chociaż Magnum próbował zaprzeczyć twierdząc, że "niekoniecznie".

Zatem Twój jak to ująłeś "pseudologiczny wywód" wynika z włażenia (bo trudno to inaczej nazwać) w dyskusję w końcowej jej fazie. Zatem to Ty nie pisałeś prawdy pisząc o mnie "myliłeś się w każdym punkcie".

Wróć do „Polska”