Re: Siatkówka

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Siatkówka

Post autor: bellus » 08 cze 2011, 17:24

Żygadło nie grał źle we fragmentach jakie widziałem. Już prowadził grę Polaków na ME, nie było źle do momentu jak Baranow wszedł na zagrywkę i pozamiatał nas w drugim secie i z 2-0 zrobiło się 1-1 i potem cały mecz 3-1, jak dobrze pamiętam. Zgadzam się, bo tu nawet pola manewru nie dla innej koncepcji, że na ataku posucha straszna. Gruszka już raczej nie powtórzy gry z ME 2009, chociaż we Włoszech wierzą, że im się przyda. Jarosz, Bartman, Janeczek czy Gromadowski to wszystko substytutu klasowego atakujące. Ja bym chyba zaryzykował z Jungiewiczem. Dziwi mnie brak powołania na tego chłopaka, przecież On miał sezon dużo lepszy niż Janeczek.

Po tym tygodniu trzeba odnotować, że chyba po raz pierwszy polska drużyna jasno zadeklarowała, że zamierza dojść do finału LM. W Sopocie na ten moment jest zbieranina wybitnych siatkarek. Jeśli Włoch zrobi z tego drużynę to będą faworytkami większości meczy w Europie. Od Kożuch jest chyba lepsza tylko jedna siatkarka z polskim paszportem. Jeśli będzie grać tak jak w reprezentacji to jest jedna z 5 najlepszych atakujących na świecie. Z Polek lepsza jest tylko Skowrońska, ale tutaj chińskiej oferty nie dało rady przebić, gdzieś czytałem że około 2 mln USD.

Rozgrywające:
Izabela Bełcik
Alisha Glass
Dorota Wilk (najprawdopodobniej wypożyczenie)

Środkowe:
Eleonora Dziękiewicz
Amaranta Navarro Fernandez
Corina Ssuschke
Maja Tokarska

Przyjmujące:
Neriman Özsoy
Ewelina Sieczka
Dorota Świeniewicz
Megan Hodge (jeszcze nie została oficjalnie potwierdzona)

Atakujące:
Małgorzata Kożuch
Katarzyna Konieczna

Libero:
Paulina Maj
Magdalena Saad

Wróć do „Inne sporty”