Zmniejszyłem nastawienie na 6, zmniejszyłem grę przy przeciwniku na 6, zmieniłem na strefowe z 1na1, z tym że jednocześnie środkowi pomocnicy mają grę przy przeciwniku na 8-10 jakoś, a i bocznych obrońców nieco przystopowałem (miałem wysuniętych, dałem zwykłych) i ogólnie wygląda to o niebo lepiej. Przykładowo Inter w LM poza strzałami z dystansu nie był w stanie kompletnie nic zrobić co napawa optymizmem.Salas11 pisze:Zmieniłeś polecenia dla stoperów tak, jak wcześniej planowałeś?
Miguel jest słaby, ale jak na rezerwowego to dotąd nie narzekałem, przyjrzałem się jednak uważniej i ręce opadają, a noty wyłapuje dobreSalas11 pisze:Miguel w mojej wersji FM-a jest mocno średnim zawodnikiem jeśli chodzi o grę w obronie. Specjalnie mnie więc jakoś jego błąd ustawienia nie dziwi Przegrane główki? Jeśli obrońca dobrze spisuje się w grze w powietrzu a mimo to przegra jakąś walkę, po której padnie bramka, można tylko rozłożyć ręce Ja już widziałem hece typu bramki Liveraniego po wygranym pojedynku główkowym z Samuelem, choć Muro w powietrzu jest przeujem.
Przy rożnym to on wyszedł od słupka 4-5 metrów, przegrał pojedynek, a futbolówka weszła w miejsce w którym on właśnie powinien być, dla mnie ewenement. Ogólnie z dośrodkowaniami jest lekki problem i muszę z tym powalczyć i pewnie sporo na zmieniam. Większość moich 'techników' z pierwszego składu ma skoczność na poziomie 4-10, dobrze że chociaż obrońcy wyglądają dobrze tutaj, zresztą już skoczność trenuję więc powinno być lepiej z czasem.
Okienko motywacji mam względnie cały czas otwarte w trakcie gry by obserwować co się dzieje i reagować na tych co nie przykładają się do gry czy grają słabo. Problem z wpuszczonymi też jest bardziej zawiły. Noty mają dobre, bramki nie są przypisywane na ich konto przez grę, z tym że dla mnie to jest ich wina. Niby zwykłe dośrodkowanie z rożnego, niby zwykły gol, ale jednak bramkę strzela zawodnik który wcześniej urywa się mojego piłkarzowi wychodząc na względnie czystą pozycję - bramkarz nie ma nic do powiedzenia.Salas11 pisze:Polecam zajrzeć sobie w bardzo pomocną tabelkę "Motywacja" w trakcie meczu. Dosyć częstym zjawiskiem jest, że wpuszczony rezerwowy ma opis: "wygląda na zadowolonego z siebie", co jest bardzo niebezpieczne, szczególnie gdy chodzi o obrońcę. Taki delikwent po prostu jest zbyt pewny siebie. W najnowszym FM-ie jest opcja opierdalania piłkarzy w trakcie meczu, czego nie ma w mojej wersji. Myślę że to bardzo przydatna funkcja w takich sytuacjach
Większość tych goli szło na długi słupek, póki co więc ustawiłem tam lepiej grających głową i zobaczymy efekty po kilku spotkaniach. Dodatkowo załączyłem trening obrony stałych fragmentów (taka jedna z nowych opcji w grze
Nikt go nie chciał kupić, środków na transfery też wiele nie ma, po sezonie kończy się kontrakt (niepotrzebnie na początku gry przedłużałem bo już bym go nie miał od pół roku w zespole) więc zmiana nadejdzie, tym bardziej że mam poza Bosingwą w pierwszym składzie Vrsaljko na wypożyczeniu i Joela który także się ładnie rozwija w Getafe, będzie dobrze.Salas11 pisze:Wywal tego Miguela, u mnie obrońca po tylu błędach prowadzących do utraty bramki nie miałby racji bytu w drużynie. Jeśli szukasz solidnego prawego obrońcy, sprawdź sobie Chretiena. U mnie jest mocny, ale nie wiem jak w nowszych wersjach FM-a.
Się ostatnio rozpisałem