Re: FMy

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Re: FMy

Post autor: Sammyy » 08 cze 2011, 21:03

Salas11 pisze:Nastawienie na 6 to jak dla mnie i tak dużo Moi stoperzy mają góra na 3, wymagam od nich tylko skutecznej gry w obronie, niczego więcej. Grę przy przeciwniku daję im na 4, żeby trzymali się pozycji ale jednocześnie nie cofali zbyt głęboko. Obrońcami gram wysuniętymi, żal ograniczać takiego Kolarova. Środkowi pomocnicy, a w szczególności Kacar wykonuje świetną robotę przy asekuracji bocznych stref boiska w razie kontr.
Przy wysuniętej obronie imo nie ma sensu cofać ich na maksa, ostatnio jak tak grałem to powstawała luka między obrońcami a pomocnikami. Poza tym gram obecnie dość ofensywnie, a jak mam obrońcę z podaniem 15 i niezłą błyskotliwością to szkoda go strasznie ograniczać. Obecnie póki co jestem zadowolony więc dalsze eksperymenty schodzą na dalszy plan.
Salas11 pisze:A nie próbowałeś przy rzutach rożnych kazać skrzydłowym pilnować słupków? Jak tak jakiś czas robiłem, by większa ilość zawodników mogła skupić się na kryciu rywali, dzięki czemu rywalom bardzo rzadko udawało się urywać. Z przodu zostawiałem jedynie rozgrywającego (i tak by w powietrzu wiele nie zdziałał przy ewentualnym pojedynku) i napastnika. Ta dwójka po wybiciu w zupełności wystarczy, bo przeprowadzić zabójczą kontrę, bo rywal najczęściej przy rogach zostawia jedynie dwójkę zawodników (przeważnie bocznych obrońców)
U mnie z przodu tylko napastnik zostaje, ofensywny pomocnik gra 'na skraju pola karnego' (tego chyba nie było w FM09) więc przy kontrach jest 2 na 2, a skrzydłowi też czasem zdążą z podejściem. Boi boczni obrońcy i skrzydłowi w powietrzu to asy nie są więc wielkiej różnicy nie ma. 2 mecze rozegrane kolejne, nie udało się rywalowi nawet oddać strzału po stałych fragmentach więc także zaczyna dziać się dobrze.
Salas11 pisze:Noty są chimeryczne, ja coraz częściej w ogóle się nimi nie sugeruję. Silnik gry wystawia je według mnie zbyt arkadowo, ale trudno się z drugiej strony dziwić, to tylko gra.
Minus jest taki, że noty działają na morale zawodnika :/
Salas11 pisze:A jak wygląda w FM 11 Daniel Opare? U mnie przy odpowiednim treningu i w miarę regularnej grze potrafił rozwijać się w zawrotnym tempie.
Przeciętniak.

Wróć do „Hyde Park”