Re: Notes z młodymi "gwiazdami"

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Notes z młodymi "gwiazdami"

Post autor: Dr.Football1 » 09 cze 2011, 16:32

Fajny temat :beer: Sam chcialem taki zalozyc,ale jakos brakowalo mi weny.

Turnieju w Toulonie z powodow rodzinnych (walka o TV...) niestety nie ogladam,ale juz niedlugo czeka nas pelno roznorakich mistrzostw druzyn mlodziezowych.

Wymienie kilka mniej lub bardziej znanych perelek z mojego slynnego notesiku :wink:

Antoine Griezmann (20 lat,Real Sociedad) - szybki,dynamiczny lewoskrzydlowy z motorkiem w pupie. Juz niedlugo RSSS zrobi sie dla niego za ciasny. Zima podobno chcial go Liverpool.

Simone Verdi (19 lat,Milan) - na razie rzadzi Primavera ACM,ale moze w przyszlym sezonie Max pokaze go szerszej publicznosci. Genialny technik i drybler. Moze grac praktycznie na kazdej pozycji w ofensywie,choc wydaje mi sie,ze najlepiej poradzilby sobie jako cofniety napastnik.

Iker Muniain (19 lat,Athletic Bilbao) - szybki jak blyskawica,swietnie wyszkolony technicznie,a przy tym niesamowicie pracowity. W tym sezonie u Caparrosa gral na lewym skrzydle,choc zaczynal jako napastnik. To dzieki niemu odejscie Etxeberii odbylo sie praktycznie bezbolesnie. Iker to godny nastepca Joseby.

Mats Rits (18 lat,Ajax) - bardzo glosno jest o tym chlopaku w Belgii. Szczerze mowiac w akcji widzialem go tylko raz,ale chodza sluchy,ze ten malolat juz niedlugo zastapi Timmy'ego Simonsa w srodku pola Czerwonych Diablow. Nic dziwnego,ze niedawno skaperowali go dzialacze Ajaxu.

Artem Dzyuba (23 lata,Spartak) - to wlasnie dla niego ogladam mecze Spartaka. Wysoki i silny napastnik,ktoremu postura nie przeszkadza w efektownych dryblingach. To on przprowadzil slynna akcje w meczu z Porto,kiedy to minal cala defensywe FCP jak bande przedszkolakow. Nie rozumiem dlaczego nie gra jeszcze w reprezentacji Sbornej.

Stevan Jovetic (22 lata,Fiorentina) - o tym chlopaku napisano juz chyba wszystko. Genialny technik oraz drybler. W wieku 18 lat strzelal karne w Partizanie :!: Szkoda,ze ten sezon zmarnowal z powodu kontuzji. To wlasnie dla takich pilkarzy kochamy futbol.

Kenneth Zohore (17 lat,Kopenhaga) - zauwazylem go na ME U-17. Swietnie zbudowany napastnik,ktory mimo mlodego wieku gra juz w pierwszej druzynie Kopenhagi. Wraz z Eriksenem powinni za kilka lat pociagnac Dunski Dynamit do sporych sukcesow.

Vladimir Weiss Jr. (22 lata,Glasgow Rangers) - slowacki offensive alllrounder,ktory najlepiej czuje sie na skrzydle. Swietnie spisuje sie na wypozyczeniu w Rangers. Ciekawe co teraz z nim bedzie,bo w napakowanym gwiazdami MC miejsca raczej nie znajdzie.

Lorenzo Ebecilio (20 lat,Ajax) - przypomina mi Seedorfa z dawnych lat. U De Boera gra na lewym skrzydle. Zawodnik moze nie najskuteczniejszy,ale jego gra moze sie podobac. Lubi dryblowac,przetrzymac pilke,zejsc do srodka - holenderski skrzydlowy ze starej szkoly. Warto tez zwrocic uwage na jego brata,zawodnika Arsenalu,ktory z bardzo dobrej strony pokazal sie na wspomnianych przeze mnie ME U-17.

Na razie tyle. Potem postaram sie dodac jeszcze kilku :)

Wróć do „Piłka nożna na świecie”