Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: GacekCCM » 09 cze 2011, 20:04

Transfery Napoli, coraz mnie pewne wypowiedzi De Laurentiisa i działania Raioli o tym świadczą.
Co do tego argumentu - byłbym ostrożny. Napoli jeszcze nie sprowadziło nikogo, kto mógłby go zastąpić, a wydają nie złe pieniądze. Co do reszty masz oczywiście rację.
Bardziej mi chodziło o jakieś prawo pierwokupu tak jak podobno jest w sprawie Kucki lub połowa karty.
Co do Kucki - nie wydaje mi się, by chodziło o prawo pierwokupu, raczej zaklepany transfer odroczony o rok. Albo transfer i roczne wypożyczenie do Genoi. Raczej pierwokupem Galliani by się nie zadowolił.
Natomiast El Shaarawy wygląda mi na kolejną współwłasność Milanu z Genoą. Oby tylko wykupienie go nie skończylo się na oddaniu Verdiego czy Beretty. W przypadku Genoi akurat nie robimy najlepszych transferów.
Co najlepsze ostatnie plotki mówią o 21 mln a nie jak na początku mówiono o kwocie bliższej 30 mln.
To chyba nie jest najlepsze. ;)
tylko Pirlo chciał zarabiać, 4,5 miliona przez najbliższe 3 czy 4 lata,
Nie, chciał zarabiać 3 miliony, ale nie dogadano się w kwestii długości kontraktu, on oczekiwał właśnie tak długiego, a Milan mu proponował króciutki.
A macie gdzieś listę piłkarzy ze stajni Raioli ? Bo to było by ciekawe (Robben ?, Hernanes ?
Znajdziesz na transfermarkt.de ;) Poza Maxwellem i Balotellim nikt ciekawy nie został już. :lol:

Wróć do „Włochy”