The Goon Blog donosi, że jesteśmy cholernie blisko pozyskania Chrisa Samby z Blackburn za 9 mln. Dobry transfer jeśli to prawda, świetny na bardziej fizyczne druzyny z dołu tabeli. Samba wygrał 68% pojedynków w powietrzu w sezonie, dla porównania Djourou 58%, Koscielny 53%.
Oprócz tego podobno kupiliśmy też Alexa Oxlade-Chamberlaina za 12 milionów funtów. :O Jeśłi to prawda to szokująca kwota. Taki nowy Walcott w sumie, bo za Theo zapłaciliśmy Southampton 9 mln. Nieźle się na nas dorobią.
Co do Fabregasa to jest milion gadania i ja w ogóle się na ten temat nie będę wypowiadał póki nie zostanie złożona oficjalna oferta lub któryś z oficjeli klubowych bądź sam zawodnik nie wyda jakiegoś oświadczenia.
Za Clichy'ego podobno złożyli ofertę z Liverpoolu - 5 mln.
Jeszcze małe science fiction. Zastanawiałem się, jak bardzo angielska/brytyjska XI mogłaby wybiec np. w Carling Cup w następnym sezonie żeby to było realistyczne. Pozwoliłem sobie dodać możliwy transfer Cahilla i Chamberlaina do układanki. Tak czy inaczej, ciekawie to wygląda. Jakby takie coś wybiegło na oficjalny mecz to dopiero by niektórym krytykom mówiącym ze w Arsenalu nie ma Anglików szczęki opadły

Takie trochę jak mówiłem - science fiction, ale wcale nie jest niemozliwe.