Re: Liverpool (zbiorczy)

LiverpoolForever
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post autor: LiverpoolForever » 12 cze 2011, 9:46

Kamil232 pisze: A gdzie ja ciągle piszę, że Liverpool jest słaby? Bo napisałem, że nie bardzo wiem poza kasą czym się Clichy kieruje chcąc odejść z Arsenalu do Liverpoolu? No sorry spójrz 5 sezonów w tył i co by nie mówić o Arsenalu to jednak prezentują się lepiej od was, już nie mówiąc o ostatnich latach, oni wciąz grają regularnie w fazie pucharowej Ligi Mistrzów, a was tam w ogóle nie ma.
Nie wiem o co Ci chodzi ja tylko stwierdzam fakty. To, że teraz powoli wychodzicie z kryzysu i wygląda na to, że zaczynacie iść w dobrą stronę to jednak dopiero początek i na ten moment taki Arsenal jest imho dalej bardziej atrakcyjny dla zawodników niż wy.
To wszystko, podsumowując po prostu wypadliście z topu Premiership i nie widzę na razie powodu żeby was tam ponownie stawiać.
To fakt,że na przestrzeni ostatnich sezonów Arsenal prezentował się lepiej od LFC od sezonu 07/08 zawsze zajmował wyższe miejsce w tabeli na koniec sezonu z wyjątkiem 08/09 gdy Liverpool zdobył wicemistrzostwo,ale od tamtego czasu Arsenal praktycznie w ogóle nie poszedł do przodu regularnie zajmując 3-4 miejsce na finiszu,a polityka transferowa Wengera raczej nie daje nadziei na to,że w najbliższym czasie będzie lepiej.Francuz regularnie pozbywa się swoich najlepszych piłkarzy(Kolo Toure,Adebayor,Flamini,Gallas czy Lass Diarra który w Arsenalu nie dostał nawet szansy na grę,a w Realu udowodnił,że jest klasowym piłkarzem) w ich miejsce sprowadzając piłkarzy typu Squillaciego czy Koscielnego który długo grał padakę więc nie wiem czy sami piłkarze Arsenalu widząc to co się dzieje mają jeszcze nadzieję na to,że będą osiągać sukcesy w najbliższym czasie.Były też dobre transfery jak Vermaelen ale w ogólnym rozrachunku raczej nie posunęły klubu do przodu.

I teraz po drugiej stronie taki Clichy widzi Liverpool który w ostatnich latach wypadł z czołówki najlepszych drużyn na Wyspach,ale od momentu przejęcia klubu przez FSG dzieją się tam niemal same pozytywne rzeczy,właściciele zapowiadają,że chcą żeby Liverpool wrócił do elity co potwierdzają 3 głośne transfery w ciągu pól roku,zapowiadana wyprzedaż szrotu i dalsze wzmocnienia.To co teraz dzieje się w Liverpoolu daje nadzieję na to,że znów będą w elicie,może jeszcze nie za rok,ale Clichy jest na tyle młody,że może tych czasów spokojnie doczekać już jako piłkarz The Reds.

Wróć do „Anglia”