Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post autor: Realista » 12 cze 2011, 17:04

Dr.Football1 pisze:
Manzano poinformował José Luisa Péreza Caminero o chęci sprowadzenia nowego rozgrywającego. Trener w ostatnich dniach przeprowadził liczne rozmowy z dyrektorem sportowym na temat transferu kreatywnego środkowego pomocnika, który mógłby grać w rombie 4-4-2, diamencie 4-2-3-1 czy za plecami osamotnionego napastnika w formacji 4-4-1-1.

Idea Manzano opiera się na graczu o podobnej charakterystyce do Ariela Ibagazy, z którym pracował w sezonie 2003/04. Caño, który odszedł z Atleti na zasadzie wolnego transferu, zagrał 30 meczów ligowych, 26 w wyjściowym składzie. Jego gra była nieregularna, lecz i tak stał się najlepszym partnerem Fernando Torresa, który osiągnął wtedy swój najlepszy bramkowy wynik w Madrycie. Z Ibagazą Manzano pracował później w Majorce.
O ile bylem/jestem przeciwnikiem Manzano to ta deklaracja strasznie mi sie podoba. Oznacza to chyba,ze Atleti bedzie gralo 4-2-3-1. Szkoda,ze dzialacze pol roku temu przespali moment kiedy S04 sprzedawalo Rakitica praktycznie za bezcen. Obecnie faworytami wydaja sie byc Lamela z River oraz Arda z Galaty. Argentynczyka prawie w ogole nie znam,ale chodza sluchy,ze wielki z niego talent. Turek to klasa sama dla siebie,bardzo uszczesliwiloby mnie jego przejscie na Calderon.

''Real zarezerwował 10 dla Aguero'' - slowa Ozila wedlug goal.com :roll:
Arda Turan tym kreatywnym środkowym pomocnikiem nie jest, nie wiem, czy pisałeś akurat o nim w kontekście wyżej zacytowanego tekstu, ale Turek to ofensywny albo boczny pomocnik. Po prostu nie piłkarz o zbliżonej charakterystyce wspomnianego Ibagazy...

Lamela to trochę zawodnik wydaje mi się podobny do Ozila i raczej długoterminowo lepsza, a już na pewno droższa opcja niż Turan.

Wróć do „Hiszpania”