Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 13 cze 2011, 18:15

Coraz głośniej się mówi o tym, że Cesc zostanie. Ja się właśnie tego spodziewam - po tym jak Wenger powiedział, że Cesc jest Kanonierem i nim pozostanie na długi czas (o ile to oczywiście prawdziwe) nie widzę innej opcji wręcz.

Ciekawi mnie co do Clichy'ego. Ostatnio coś bardzo ucichło. :think:

Podobno nasza oferta za Cahilla została zaakceptowana, ale cholera wie, nic oficjalnego nie ma, więc ja tam bym się dystansował od tego. Wyszły też niedawno informacje, że chcemy zaoferować Ignasiego Miquela na roczne wypożyczenie. To byłby świetny pomysł moim zdaniem, o ile by grał. Ja osobiście wolałbym jednak Sambę niż Cahilla, bo Cahill pewnie 20 mln ma kosztował. Samba bliżej 10, mówiło się o 9. Dla mnie Cahill jest zawodnikiem grającym bardziej technicznie niż Samba oczywiście, ale do tego mamy już np. Koscielnego, który świetnie sobie radzi z drużynami silnymi. Poza tym duet Vermaelen-Samba jakoś lepiej mi pasuje - Verma jest szybki i techniczny, Samba będzie wysoki i silny. Potrzebujemy rozwiazania na mecze ze Stoke, Wolves, Birmingam czy Wigan na rzuty rożne, wolne i inne. Moim zdaniem Cahill nie jest wart tak wysokiej kwoty jak 20 mln funtów. Tymbardziej, że został mu rok na kontrakcie. Już wolę Koscielnego szczerze powiedziawszy.

Wróć do „Anglia”