Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 732

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 13 cze 2011, 19:39

Kaka do Milanu na 99% procent nie wróci a tym bardziej Milan nie odda Zlatana lub Silvę(dobre :)) za Ryckiego. Kaka został sprzedany z 3 powodów:

1. Za dużo zarabiał i to on zepsuł nas budżet transferowy corocznymi podwyżkami. Włoski system podatkowy nie ma litości i posiadanie gracza o takich zarobkich jest wręcz niemożliwe. Teraz jest Zlatan, ale jego poziom jest nieporównywalnie większy dotego co nam może teraz zaoferować Kaka.
2. Mieliśmy dziurę budżetową, którą trzeba było załatać zwłaszcza, że Silvio a raczej jego córka Marina nie chciała dawać kasy na Milan. Arcydziełem byłałby sprzedaż Kaki do City za te +100 mln, ale wtedy zapewne włączył się Perez i Kaka postanowił iść do Madrytu. A szkoda bo ile wtedy byłem przeciwny sprzedaży Kaki zwłaszcza w styczniu do City to teraz wiem, że to byłoby transferowe arcydzieło Milanu.
3. Kaka od zwycięstwa w lidze mistrzów był cieniem samego siebie. Kontuzje go zniszczyły a on głównie bazuje na szybkości i już nigdy nie wróci do poziomu na którym grał do 2007 roku.

2 z 3 powodów dla których Kaka został sprzedany do Realu są również powodami wykluczającymi powrót Kaki do Mediolanu. Jeden powrót już mieliśmy i ani klub ani gracz na tym dobrze nie wyszli.
Natomiast Milan jak odda Thiago Silve to mocno sfrajerzy.
Nie ma takiej możliwości.

To co Kniaź pisał podał włoski dziennik sportowy Tuttosport, który jest najmniej wiarygodnym źródłem we Włoszech odnośnie Milanu. Żadna inna poważna gazet lub ekspert od mercato o tym nawet nie wspomniał. Zresztą brednie o wymianie Zlatan/Silva na Kakę mogli napisać tylko dziennikarze pracujący dla Tuttosport.

Wróć do „Włochy”