Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Minor » 13 cze 2011, 23:04

Kuna na początku okna transferowego jak najbardziej nie chciałem, ale teraz coś czuję, że ma największe szanse na wylądowanie właśnie u nas. Chelsea sobie co najwyżej kupi Lukaku, Man City o ile w ogóle coś kupi to pewnie kogoś z Włoch, a Barcelona pewnie Rossi (chociaż poza nami właśnie ją bym wskazywał jako ewentualną drużynę, do której przejdzie Aguero). Ogólnie to faktycznie może być coś na rzeczy, bo skoro już się tak ogłaszam z tym odejściem to głupio by było żeby nikt go nie chciał, wypowiedzi Higuaina, Ozila i po części Mourinho też mogą o tym w sumie świadczyć (chociaż z tym Ozilem to ogólnie dziwna sprawa była). Jeśli do nas przyjdzie to mam takie przeczucie, że może wtedy ewentualnie zmienimy system gry na dwójkę napastników (ewentualnie nawet 3 [4-3-3]), bo po co nam 3 zawodników ze światowego topu na tę pozycję? Do tego dochodzi jeszcze Callejon i Morata.
Jeśli chodzi o odejścia to imo jak najbardziej mogą odejść Lass i Gago, szkoda mi trochę Garaya, ale po co mu karierę marnować, do tego dochodzi jeszcze ewentualne wypożyczenie/sprzedaż z opcją pierwokupu Canalesa i odejście Pedro Leona. Jeszcze Coentrao - normalnie to bym go przywitał z otwartymi ramionami, ale kurna, szkoda takiego zawodnika na ławkę, a i Arbeloa wtedy pewnie zdecydowanie mniej minut by dostawał. Ogólnie to mało szans widzę na gre dla Granero w przyszłym sezonie (obym się mylił, bo to jeden z moich ulubionych zawodników). Fajną opcją byłoby imo wykupienie Neymara, bo młody, zdolny, a i w Europie pewnie by takich numerów jak w Santosie nie odwalał, ale dawanie 45 milionów wydaje mi się niedorzeczne.

PS. Oglądał ktoś Dudka u Majewskiego? :D

Wróć do „Hiszpania”