Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 732

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 15 cze 2011, 15:45

Genoa robi z nami dobre interesy. interesuje mnie za ile sprzedaliśmy 50% karty Merkela. Pewnie znów dołożymy do interesu z Genuą;]
Z Genoą byłby mega deal gdyby się Sokratis sprawdził, ale i tak nie wyszliśmy na tym katastrofalnie.

Jestem przeciwnikiem współwłasności, ale trzeba się z tym liczyć, że we Włoszech małe ekipy nie stawiają na graczy, którzy przynajmniej po części nie są ich graczami. Ogólnie współwłasność premiuje wielkie kluby, które nie mogą sobie pozwolić na ogrywanie młodych graczy. Czasem trzeba dopłacić do swojego gracza(jak z Borriello czy najświeższy przykład Astori, który w Milanie nie dostałby takiej szansy jak w Cagliari nie rozwinąłby się na gracza jakim teraz jest), ale dostaje się już gracza ogranego i wie się na co stać takiego piłkarza.

W tym dealu jeżeli wypali możemy wyjść świetnie. Dostajemy El Shaarawy'go z dużym potencjałem wyprzedzając inne ekipy w walce o niego i przez rok Milan obserwuje na co go stać a stać na wiele. Napewno jak Merkel dostanie trochę szans i wydaje mi się, że na ten moment Włoch jest graczem lepszym. Za rok wykupimy jego drugą połowę, jeżeli Stephan pokaże, że warto. Natomiast zarząd i trener już wiedzą na co stać Merkela a ten potrzebuje ogrania a w Milanie w tym sezonie nie będzie dla niego miejsca, więc idzie do Genui. Jeżeli tam się sprawdzi to go odkupimy, bo to Milan ma większe możliwości finansowe.
Do pomocy miała przyjść dwójka graczy gotowych do gry, a przychodzi na razie utalentowany junior na pozycję, na której kogoś na zaplecze nam nie było trzeba.
Nie podoba mi się to.
Jestem przekonany, że mimo wszystko dwóch graczy przyjdzie. Tak jak już wcześniej pisałem - dwóch pomocników + uzupełnienie kadry w stylu właśnie El Shaarawy i pewnie Astori. IMHO jeden z dwójki(El Shaarawy-Merkel) za rok zastąpi na poważnie Seedorfa.
El Shaarawy? Nie jestem przekonany, zaczyna się robić ciasno w pomocy. To by raczej oznaczało odejście kogoś z dwójki Emanuelson (przesunięty tam Boateng) lub Cassano (przesunięty do ataku Robinho).
Wydaje mi się, że Emmanuelson odejdzie, bo on poprostu do nas nie pasuje. Gdzieś czytałem, że mógłby powędrować do Napoli w ramach rozliczenia za Hamsika, ale IMHO czy Napoli czy inny klub Urby długo u nas nie pogra. Co do Cassano to cholernie chciałby aby został, ale trzeba wziąć pod uwagę, że on chce grać w pierwszym składzie i stać go na to by pokonać Robinho i Pato, ale on nie daje z siebie wszystkiego na treningach(nadal nadwaga po 6 miesiącach). Szkoda, że nie pożegnaliśmy Seedorfa bo wtedy byłoby lepiej.

Wróć do „Włochy”