To zależy jaką rolę ma pełnić.Boczny pomocnik/cofnięty skrzydłowy prócz w/w musi także nieźle odbierać piłkę (np. Coentrao),natomiast skrzydłowy (np. Mata) już niekoniecznie.Ogólnie gra w ekranie taktyki podświetla ci kluczowe atrybuty do danej roliSinik1988 pisze:Na jakie parametry głównie patrzycie przy bocznym pomocniku??
U mnie parę bocznych pomocników/skrzydłowych tworzą Hazard i Douglas Costa (gram skrzydłowymi) - tragiczne krycie i odbiór,niezłe dośrodkowania,ale za to piorunująca szybkość,genialne podania i kreacja,świetny drybling i to na co mało kto zwraca uwagę - bardzo dobra gra z pierwszej piłki i technika - nieodzowne przy grze kombinacyjnej.U mnie mają za zadanie zejść do środka (prawonożny Hazard gra na lewej,obunożny z silniejszą lewą Costa na prawej) i sieknąć bramkę,zagrać w uliczkę lub z klepki (stąd nie zwracam większej uwagi na dośrodkowania,ale te 12-14 raczej wypadałoby mieć) - do tej roli nadają się znakomicie - w końcu przekwalifikowałem ich z AMFów + wytrenowałem pewne zagrania (schodzenie do środka + odgrywanie z klepki)...
Ogólnie najważniejsze to mieć wizję tego,co się chce grać i dopasować do niej zawodników,ewentualnie lekko ich podtrenować pod kontem ulubionych zagrań...w słabszych klubach może to być niemożliwe lub czasochłonne ze względu na finanse,w potentatach można tworzyć dream teamy zjadające dzisiejsza Barcę na śniadanie...