Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 18 cze 2011, 18:26

Jak dla mnie Faraon to jest inwestycja na przyszłość. Nadarzyła się okazja, więc go Łysy kupił zwłaszcza, że inne kluby też na niego miały ochotę. Jak dla mnie jego transfer w ogóle nie ma wpływu na inne posunięcia kadrowe. Nadal jestem przekonany(jak i masa specjalistów od mercato we Włoszech), że kupimy dwóch pomocników. Dotego wcale nie jest powiedziane, że po okresie przygotowawczym nie pójdzie na wypożyczenie.

Co do kadry to Allegri chciał 26-27 graczy. IMHO Cassano/Paloschi, Urby, Oddo odejdą. Strasser pójdzie na wypożyczenie więc się zwalniają miejsca dla nowych piłkarzy. Jeżeli Flamini nie zgodzi się na obniżkę kontraktu to też odejdzie.Pewnie wróci Astori + 2 pomocników i będzie tyle. Takie jest moje zdanie i się tego trzymam.

Co do Cassano. Cholernie szkoda mi będzie jeżeli odejdzie, bo to jest genialny gracz. Z tym, że Antek jeżeli będzie siedział na ławce to zrobi nam piekło. On musi gracz co tydzień by czarować jak w Sampie. Jego jest stać na to by wywalczyć sobie miejsce w składzie. Pytanie czy jest gotowy na takie wyzwanie. IMHO nie. Antek woli być wielką rybą w małym stawie. Jedno jest pewnie - nawet jeżeli odejdzie to finansowo na tych 6 miesiącach wyjdziemy świetnie.

Wróć do „Włochy”